ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Monday, May 4, 2009

Jenjalan sambil makan kenduri za..

Bestnyer leh bercuti ke besut yakni dah masuk sempadan kelantan..3 ari aku ke sana..Dalam kul 3 pagi mai n e geng datang amik aku kt umah jumaat ari 2..Sepanjang perjalanan aku tdo jer..yerla mai ngan mas gilir2 drive..angah plak jd co-pilot..aku jerla yg langsung x bertugas malam tu...hahaha..aper lagi layan tdo jerla...dalam kul 9.30 pagi kitorg breakfast kt pasir puteh..almaklumlah masing2 perut dah lapar..so makan x hengat dunia la jawabnyer..pastu terus ke umah mai utk merehatkan diri..

Dalam kul 11 lbh mai bwk aku n e geng ke pekan sari kuala besut...just jenjalan jerla kat c2..nak shopping pun x tau nak beli aper..nak beli tudung bawal cam dah byk la plak koleksi aku...dalam kul 4 jue dtg kt umah mai utk amik aku supaya bermalam di rumah dia..aku follow jer..yerla bukan senang nak jmp kawan2 lama ni..lagi2 tgl sebulan jer lagi jue bergelar anak dara kan..Tapi sebelum ke umah jue aku sempat ke rumah za kejap utk melihat persiapan perkahwinan dia..maser smp kat umah za tu dia x der kat umah..so aku n e geng terus menuju ke pantai kat belakang umah dia...pantai dia bersih gak..nak mandi tp cuaca panas terik tul time 2..dah puas main br kitorg balik semula ke umah za..Malam 2 jue ajak aku ke econjaya pasir puteh utk teman dia belikan hadiah utk za..pas blik aku terus tdo..penat giler badan aku malam tu..

Dalam kul 10 lbh ari sabtu tu aku menuju ke kg pachakan yakni za punyer kampungla..ingatkan dan la ngan dia punyer majlis akad nikah tp nak wat ranes dah x sempat..maybe sebab aku ngan jue lewat sampai..Maser smp kt umah za tu majlis cam biasa jer lagi..gulai pun x masak lagi..boring gak aku nak tgu smp zohor coz pengantin laki dtg pas zohor, so aku ajak jue p umah eilah kat jerteh..maser smp umah eilah tu dia x der la plak,ceh ingat nak wat surprise,alih2 aku yg kena surprise..citt..tapi x per k ita eilah ngan rela hati nak tunjukkan kitorg umah mak sedara diorg yg eilah pergi 2..

Pas jumper,borak2 skit kitorg secara konvoi(2 keter jer..hehe) ke umah za semula..Mula2 sampai kitorg terus mkn, perut dah lapar kan..bantai jerla..pastu baru naik atas umah tgk pengantin..tp maser tu za tgh make up lagi..dalam kul 2 pengantin lelaki sampai..dan puas bergambar ngan za jue ajak aku blik..so x danla aku nak tgk za tukar2 baju..x perla pasni tgk gbr jerla...

Sampai jer umah mek jue aku terus terlelap..sedar2 dah kul 5..pas semayang jue ajak aku p pasar malam plak..aku ikut jerla..malam tu aku dinner kat umah kakak jue..


Pagi ahad tu pulak aku ikut jue ke UiTM Machang ..dia nak antar assignment..so layan zass jerla..dah namanyer penumpang kan..ikut jerla...kami kena rush gak coz mai dah byk kali col suh cepat sebab nak ajak kitorg ke air terjun Lata Tembakah ptg tu..

Dalam kul 3.30pm kitorg sampai kat air terjun tu...ermmmm syok gilezzzzzz....saat2 yang aku nantikan..dah lama nak berendam lama2 ni..cuma x der peluang jer...so dah ader depan mata ni aku mandi sepuas2nyer...mai memang baik..siap masak mee goreng, bihun goreng kat kitorg..sblm berendam makan..n pas berendam pun tapau skali lagi...hehe..Dalam kul 5.30pm kitorg bertolak balik..On e way balik tu kitorg singgah kilang kopok jap utk beli sikit2..pastu kitorg p kedai kopok lekor plak..Pas isyak kitorg bertolak balik KL and dalam kul 5.30pm aku smp kat umah..erm percutian yg menyeronokkan..walla...

4 comments:

arfahadnan said...

ermmmmmmmmmm.....
tgh menjeles nih.. ngaper ler tak dapat ikut... waaaaa...

anis's said...

hehehe...2 la ko byk sgt alasan..x per2 nanti 5/6 kiter p kenduri k jue sama ek..berjalan ajer la nampaknyer mkn kenduri kawin orang..diri sendiri pyer bilerla..

Xianaz said...

x sabar nak makan minyak?..hek eleyy...relaks2...x lama dh tuu...kih3..

anis's said...

hehehehe...aper la akak,makan minyak wat per..kang x pasal2 masuk spital..hahahaha..