ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Monday, May 18, 2009

Al-Kisah Al-Sadis

Pepagi isnin ni tetiba aku teringat zaman study dulu..baik maser diploma or degree..nak kater teringat kat diorg rasernyer sentiasa tau khabar masing2....hehe..2 nama yg aku x leh luper kalo bab2 tangisan..ermmmm dasattttt maser diorg nangis tu...ish4..sampai skrg aku x leh luper n leh wat aku gelak sensorang la wa ckp lu..hahahha..

First, kejadian ni berlaku maser aku menuntut di UiTM Jengka lagi..maser tu br balik dr pasar malam..Time tu cd cetak rompak memang laris la di beli oleh student2 UiTM Jengka..aku pun turut join gak..maser tu aku beli satu cd yg bertajuk airmata ibu..aku beli pun sebab soundtrack tu ct nurhaliza yg nyanyi..dah namanyer peminat ct,so wpun ct x berlakon aku beli gak..First round aku,eilah,jue,ani,zue,hana n elin tgk bersama2..sedih tau citer ni tapi biasalah airmata keperempuanan masing2 masih leh di tahan..time tu sorang kawan yg slumber x nak join lagi..dia kt nak feeling sorang2 biler tgk citer ni..kira ok la kan..ikut dia la..



Abis tgk cd tu, kitorg biasala memulakan kerja2 yg x sepatutnyer wat..dah namanyer duk hostel,malam minggu plak tu..aper lagi..beronggeng la..Time tu si arfah tgh layan citer tu sensorang...Tiba-tiba..Suddenly...satu tangisan kedengaran..mendayu-dayu jer bunyinyer...tiba2 lagi makin deras,sederas air terjun di lata tembakah...hahahha..kitorg berpandangan sesama sendiri..pastu konon2 aku kan kakak..nak p tgk la muekr dia..tiba2 lagi dia leh jerit.. ckp jgn duk kat sayer...uwawawawawwa.....ya Allah syahdu giler time tu..tp dia la..yg lain aper lagi bantai gelak la....hahahhaa..pastu dengarla si elin ckp..kak arfah sedih...suara minah tu pun turut sayu...ish4..heran tul aku..awatla si arfah ni jadi begitu sensitip ar...ermmm x paham aku...x perla yg pasti aku leh ingat smp arini kejadian tu...art..art...ko ni lawakla..

Lagi satu member aku yg telah menangis bersungguh2 apabila menonton cd ialah mek Yatt...ni lagi lawak..dia layan citer korea..kalo x silap dlm citer tu bdk pompuan tu sakit..tapi aku try gak nak sedih tgk citer tu tapi feel x datang la..tapi Yatt la paling sakan melayan citer tu aku raser...citer tu adela dlm 20 cd kalo x silap la..nangis sakan tul..sampai bengkak2 mata..pastu yg paling aku x tahan pagi2 tu dia lum mandi lagi..punyer la suker tgk citer tu n x sbr nak tau kesudahan citer, bgn2 jer terus on pc..tapi br jer tekan CPU tiba2 dia nangis..br tekan CPU tu...hahhaa...kelakar la..Yatt2...aku aper lagi terus ar nganjing...x pernah lagi aku tgk org nangis sblm on cd..dia usahkan kata on cd, on CPU dah nangis...hahahaha...pastu mulala dia kt aku hati batu la,hati kayu la,hati papan la,hati batang pisang la..coz x menjiwai citer tu...ala..aku malasla nak layan citer sedih2 ni..x suker..lainla citer lawak2..br aku semangat..kalo tgk ramai2 sure aku akan control pc..hehe..kalo citer sedih baik aku duk atas katil...hehehe..ginilah al-kisahnyer...

4 comments:

arfahadnan said...

sabar jer ler...
sakan kutuk nampak...

anis's said...

haha..dah memang ko cam 2..terimalah kenyataan yerk..

izanpyus said...

lawak la akak nie... dok sakan senaraikan org yg kuat nangis,siap gambar tu,hihihi....

anis's said...

erm ..la izan..sebab diorg nangis kepelikan sgt...2 akak x leh luper tu..