ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Thursday, August 20, 2009

Ramadhan Al-Mubarak

0 comments
Selamat Menyambut RAmadhan Al-Mubarak kepada semua...

Semoga ibadah kita di terima dan mendapat keberkatan olehNya...amin...

Kumpul lah pahala sebanyak mungkin dalam bulan yg penuh keberkatan ini...

jgn luper..setan-setan semua di ikat tau...kalo still wat mender2 ngarut tu maknanya nafsu korang x dapat di kawal la nampaknyer...sabar2..sebulan jer...

productive couple

3 comments
Semalam ayu (isteri harzil) ader send email kat aku gbr terbaru family dia...ish3...dah 3 org anak ko harzil...ermmmm...cepat tul maser berlalu...aper taknyer dia skrg kena jaga 3 org anak..dan aku ni just jaga anak tekak jer lagi kan...kih4....itulah keuntungan kawin awal ek...ermm rezeki masing2...x sangka plak aku leh baik ngan wife dia..2 pun kenal maser diorg dtg raya kt umah aku...maybe sebab aku ni baik n peramah kan(giler perasan pompuan ni)...kih3

matured giler muker si harzil ni...erm...mamat ni kwn maser sek men dulu...

Monday, August 17, 2009

i hate monday

0 comments
eeeeeeeee x sukernyer kalo ari senin ni la...buhsan sungguh...tetiba plak raser cam rilek serilek rileknyerrrr.....tp senin2 sebelum2 ni x camni sgt...nak kater aku ngantuk x pun
dah tdo puas mlm tadi tanpa sebarang mimpi aneh.......perasaan x tenang?erm x jugak...seram2 sejuk tu adatla kalo duk dlm kwsn beraircond ni.....aper2 la....tapi aku x tentu hala dah ni...tulun2....

Sunday, August 16, 2009

award lagi..

0 comments
Ni pun award dr art

1) sile copy award ini di blog anda:

-dah copy kt atas tu...

2) nyatakan 6 fakta menarik tentang pemberi award ini.. (arfah)

- rasernyer dah  pernah describe la pasal minah ni dulu...

- aper2 pun dia memang best...ceh..perasan la ko art ek...

3) nyatakan 9 fakta tentang diri anda sendiri

-kalo dah syg kt sesuatu tu susah la nak buang raser syg ni tp kalo mender tu memang x leh dimaafkan...erm forget it!

-ala cam malas la plak nak tulis lagi...dah la ek...

4) pilih 10 penerima award seterusnye ..TAG mereka!!

- izan

- et

-acid

dan sesaper jerla yg nak menyahut seruan award ni k...adiossss...

Friday, August 14, 2009

pre-besday mario..

0 comments
Dlm kul 2.35pm tadi man duk wat surprise pre-besday utk si mario..kalo nak diikutkan esok baru besday mamat tu..tp esok kan cuti...almaklumlah man kan pemurah...wpun se slice jer keknyer...kih5...so dia pun ngajokla 2,3 org utk meraikannyer...malu2 kera ler plak si mario tu...muker x yah ckp ler..merah padam...hahahhaa...nasib aku x panggil si janice tu...kalo x, cnfirm x terkater mamat ni...almaklumlah pompuan idaman...kui5...antara yg dtg td k shanaz,k lin n tasya...pas2 last skali kak rock n isaac...aper2 pun epy besday MARIO...semoga aper yg ko wish td terlaksana yer.....
HAPPY BESDAY BRO @ MARIO @ CHRIS
he is making his wish...aku dah tau aper...kih5....
e'eleeeeee...x der kojer...
ni ler kak rock @ rokiah..our tea lady...

farewell party

2 comments
Ptg smlm semua staff campur ngan semua lawyer2 kat cni join farewell party utk salah sorg lawyer cni yg akan menukar profession beliau kepada judge le plak...cayalah!!!aku maner leh x join kan kalo bab2 makan free ni kan...hahahaha...jimat tenaga aper...kurang2nyer x yah balik masak utk malam tadi...hehehe...start kul 5.30pm...maser org yg dirai tu kasi ucapan time 2 aku dah menyantap dah 2,3 ketul ayam berempah...kih4...kelaparan tahap gaban sokmo la aku ni...nasibla ramai geng kt cni cam aku gak...mknan semuanyer best2 la gak...tapi x semua pun yg aku sentuh...dah konyang...6.30pm aku dah selesai menyantap...

gbr kat bwh ni adalah saki baki aper yg aku makan...amacam?memang kelaparan tahap gaban kan?tapi rasernya gaban pun x lapar cam aku ni...huahuahuahuahua....aper2 la...janji kenyang...suker hatiii.......

ergggggggggkkkk...alhamdulillah.......

Monitor 19 inch

4 comments
huuureyyyy.............arini dapat monitor besorrrrrr........tapi kan aku ni byk songe ker ar....ader jer yg x betul pd pandangan mata aku.....hahahhahha...raser cam terang sgt pun ader...aduyaiiiiii sakit mata aku....tapi best gak....hehehehehe.....
Monitor ni dulu hak milik ex-boss aku tau....so skrg akulah pemiliknyerrrrrrr.......hahahaha....


besar kan...hehehe...semua terang....hahahha....

Thursday, August 13, 2009

Jom Minum2...

0 comments
Aku lapar ni...kejer semua dah beres...almaklumlah dah masuk 2 thn bekerja dcini maka semakin efisienlah aku....yo yo o jer...perasan jer lbh...hehehhe...nak lunch kena tgu dlm 45 minit lagi...smbil2 makan kepek pisang, aku pun belek2 la koleksi gbr2 aku kt pc ni...biler diperhatikan semula byk plak gbr2 aku sambil minum air...x cayer yer...tgk ler ni...

Ni kat gerai UiTM puncak perdana...pas kelas web...

Ni kat SR...almaklumlah pas gaji...

ni kat Top Seafood...dekat jer ngan umah aku...

Ni kat pasar malam Kota Kinabalu...

Kat Port Dickson...blik dr kenduri pisah..

Ni kat kopitiam Warisan Square, Sabah...berpeluh2 aku nak minum teh panas ni...

masyaAllah...gomok betul time ni...hati terover senang ker...makan terover santap...kih4...layannn...

ni kat umah k nur...tudung dah sekembang taman...br blik kejer kan..x dernyer nak telek cermin dah...

Ni pun kat SR...destinasi time gaji...hehe...

Ni tgh makan aiskrim kt cameron highlands...

teh tarik...dah abis...kat kedai mamak di sabah...raser roti canai memang hampeh...

Wednesday, August 12, 2009

menjawab tag budak bentong

8 comments
Tag from arfah

Ish3...malas tul aku nak jawab tag dr si art ni...tapi setiap kali tu la dia akan buzz aku kat ym selagi aku x menjawab....aku dahla tgh kesejukan tahap gaban ni...gaban pun x sejuk cam aku...



1. Nak tau sangat nama singkatan korang, umo, dan dok mana....???
orang2 panggil aku anis...senang kan...cam manis jer...haha...kalo monyet2 maybe x reti kot sebut...kih4...
br jer masuk 28..baru k..bukan lama..
dok kat umah la...x kan atas pokok plak...kang marah plak monyet2 lain...kih4..


2. Tiap2 hari ke korang bukak Blog nih??? Biasa kol berapa?? Lama tak?
semestinyer...tapi kalo x dtg kejer tu x bukala yerk..almaklumlah umah gue enggak ader internet mak net ni...pukul 2 x pasti...suker ati aku la nak buka biler2...lama ker x?erm sepanjang ari bekerja tu la..kalo wat kejer lain aku minimizekan jerla...ader pahem...


3. Bila dah on kat Blog.. apa yang korang buat ek???
cari idea nak merapu..lepaskan tekanan pun yer gak...tapi kalo x der citer aku wat dek jerla...selalunyer kalo ader gbr br syok nak story...


4. Pernah tak sedang asyik melayan internet ni.. Korang telah abaikan sesuatu?
ohhhhhhhhhh.....tidak sama sekali...kejer tetap diutamakan...sebab blog ni sampingan jer...


5. Macam mana korang masak maggie?
aiseyyy...aper punyer soklan la...x mencabar minda aku yg geliga bab batu geliga ni langsung...jgn riya' yer anis...uuuppppssssssssss.......sory..
aku msk maggie simple jer...aku more tu maggie goreng yer...jenama SEDAP ORIGINAL gitu...kih4...mula2 panaskan maggie dlm periuk kecik..dah agak2 masak tu..toskan airnyer...pastu goreng telur yg minyaknyer sedikit jer, hancurkan telur tu...masuk maggie, perencah2 dia semua...pastu...makan ler.......kalo maggie berkuah aku suker jenama MAGGIE KARI...simple gak..masak air dlm periuk kecik, buh maggie ngan perencah,pas2 dah terlebih asap dia tu angkat jerla...sedia utk di makan...aku x suker bhn2 campuran...suker yg kosong2 jer....bukan malas or kedekut yer...tapi peberet gue dah ghoper itu....


6. Hubby or wife korang tau tak korang ada blog ni? Pernah dia orang baca blog korang ni??
oh oh oh...sy masih dara yer...masih suci gitu...kih4....


Saya kasik tag ini kepada :
izan...et...pas2 kalo ader yg nak join skali, sila2...jgn malu2 k...

Tuesday, August 11, 2009

morning story..

2 comments
Tadi smp jer opis...masyaAllah...meja aku...sabor jer la...memang x pernah lagi jadi camni...tapi wat per nak kecoh2 kan, aku gak yg x kemas kan...so pandai2 la kemas ek...hehehe...aku bukan pemalas yer tapi smlm aku dah x larat nak kemas...n ader skit perasaan takut menyelubungi diriku...hehe...paham2 jerla...dah sunyi...tinggal beberapa kerat jer lagi...tapi pagi ni aku berjaya gak kemaskan n layankan ajerla gbr2 poyo aku ni sepanjang pagi tadi....zassssssssssss...
beginilah ruper meja aku sesampainyer di opis pagi tadi...ahhhh tension tul nak kejer...
mashamnyerrrrrr mukerrrr......
hepy working...
sumber inspirasi mula2 masuk opis...hehe...gbr ngan my mom...cayang makkk....

cerita semalam...

2 comments
Semalam ader Microsoft Outlook Training...utk sessi pagi aku ngan man yg jadi fasilitatornyer..utk ptg aku dah x leh nak join...time 2 tetiba si ''makcik' tu kasi kejer...ayyyaaaaaaa...nyampah tul la...br nak giler glamer...hehehe...maser sessi pagi semua berjalan ngan lancar wpun kerongkong aku gatai semacam jer...tu x leh nak teruskan gak 2 ...so terpaksa la kasi ker man...sessi dlm sejam jer tapi biasala dah namanyer kejer pejabat lawyer...dengan staff2 dia byk bertya...layan kan ajerla...

amacam?ader bakat x?

Sessi ptg man terpaksa handle sorang...sory yer man n tq's a lot...tapi aku trn gak di waktu2 akhir...bukan aper nak amik gambar...hehehe...

morning session

evening session

Fasilitator....Mr. Kumanan and Miss Anis....

Dah kul 5.30 aku dah bersiap2 nak blik la kekononnyer...alih2 si makcik kat atas tu col lagi...siap pesan ngan mario x kasi aku balik...siap suh stay back..ceh pooorahhhhh...macam dapat duit lebih..kesian kekanda2 yg naik keter skali ngan aku...ngan diorg2 skali kena stay back...nasibla masing2 paham...eeee kejer yg melecehkan...i dun likeeeeeeeeee...tapi terpaksa likeeeeeee sebab org lain x kan buatttttttttt.......sebab kejer ni utk org yg suker berjimatttttttttttttt....ahhahha...dah jadi ayat bersambung dah...kul 7 br aku leh semayang asar...ingat nak blik dahla...tapi x leh gak..ader lagi yg x ok..aku smbung lagi wat...tepat kul 8 kejer aku dah siap semuanyer...alhamdulillah...k shanaz tgu aku kt surau...pas semayang maghrib br kitorg balik....arghhhhh....penat yang amat....blik pas mandi semayang isyak terus tdo wpun maser tu rambut aku basah lagi...mata dah x leh nak buka....maka zzzzzzz dengan tenang sekali...nasib sedar pagi ni....hehe...

macam2 ler..

2 comments
YeYe...arini dapat gak aku update blog kesayangan aku ni...hehe...dah rindu nak nulis...selagi kejer2 aku x settle jgn arapler aku nak berpoya2 ngan blog ni...kejer diutamakan...konon2 la yerk...tapi memang betul pun..jumaat lepas byk tul menda2 ajaib yg x ajaib maner pun kalo diikutkan berlaku...

dekat2 kul 4 jumaat tu azmil kena blik...kakak dia suspek H1N1...dia plak tgl serumah so ngan dia2 kena kuarantin...dapt ct semgu...best tu....pas2 aperlg MISD terus disembur ngan pewangi bagai...abisla semua peralatan ni disembur...aper2 jerla barang abis kena sembur...aiyya nak termuntah aku....eeee yeekkkk...pas2 HR kasi mask kat aku,mario ngan man...rimas tul la...

dalam pada tu aku ni terlalu poyo agaknyer sampaikan training outlook utk isnin baru nak check...cissssssss....padan ngan muker aku...rupa2nyer soft copy dah ilang...yg tgl hanya hard copy...alamakkkk...matila aku...pas2 siap ader pertambahan chapter lagi 2...aiseyyy dah nak kul 5 dah time 2...eeeee....sktnyer hati...gabra x hengat dah time 2 tapi wat2 cool jer...nak mintak tlg org lain x der guna gak coz memang kejer aku...huwawawawa...pas2 mula la kelam kabut nak wat pertambahan chapter tu...kat pc aku outlook 2007, so x lehla nak wat print screen coz training tu nanti outlook 2003...mula la aku bergegas mencari pc2 staf yg guna 2003..memang majoriti guna 2003 tapi diorg kan ader kejer time 2 ..x kanla aku nak kacau...aper ingat aku ni hebat sgt ker nak halau2 org kan...pas2 aku pinjam pc ida akaun coz dia kasi..hehe..tq's ida..dlm2 duk wat tu jam dah dekat 5.30 tapi kejer mengedit x settle lagi...blik meja sendiri wat semua...pas2 jam dah dkt kul 6...alamakkk..k ina..aku dah janji ngan k ina suh tgu kt Kl sentral..kitorg nak blik jengka bersama2...nasibla k shanaz antar aku...dkt 6.30 aku smp kl sentral...

esok 2 aku,k ina, mak ngan abg aku pergi makan kenduri kawin kwn k ina kt kg chendering kuantan...dia ajak teman...ahad tu dah balik kl semula...tapi smp awal dlm waktu asar coz blik ngan org kan..kalo aku yg drive surela isyak br smp...

aku ngan k ina..bebudak cs220 mesti kenal kan ngan minah ni...hehe...mesti x percaya kan k ina leh baik ngan aku...kih4...

Thursday, August 6, 2009

Sakit pewotla...

6 comments
Naper dah 2 ari aku camni...adehhh.... x tahan la kalo camni ajer...pas mkn kat kedai TOP SEAFOOD tu terus perut aku wat ronar2 kehidupan...badan baru jer nak sht penyakit lain plak dtg...x kan effect antibiotik ari2...k shanaz ckp x kan kot...maybe sebab makanan kt kedai tu kot...maser kitorg mkn ari 2 ader la 4,5 ekor lalat cam nak mengorat jer mengelilingi badan kitorg...tapi time tu sambal belacan memang ader atas meja tu...maybe lalat dtg sebab sambal belacan tu...entahlah...yg pasti aku dah penat wat qada' hajat jer selama 2 ari ni...makan pun dah x lalu...malam tadi dah minum glukosa...tapi cam x ok gak pagi ni...risau pun ader ni...dahla kawan baik aku kat opis ni si halimah dah +Ve influenza...5 ari kena kuarantin...bos dia pun kena kuarantin gak gara2 dia...dan ader ker patut org2 opis kata aku suspek ke 3 sebab aku kawan baik ngan halimah...memangla aku batuk2..sakik tekak...tapi aku x demam...pastu aku dah pergi wat check up...everything ok jer doktor tu kata...eeeeeee...mintak jauh simpang malaikat 44 la penyakit ni...tapi kalo free2 nak kasi aku cuti kena kuarantin aku nak jer...leh berehat panjang...hehehhe..

Wednesday, August 5, 2009

my ex-roommate besday

2 comments
5 ogos!...EPY BESDAY RIYA!!!!yg ke baper ek...hehehe...x nak la tulis...kang marah plak...almaklumlah minah ni perasan muda...hehe..jgn marah yer cikgu hairiah...ngajar elok2 kat penang tu...jgn ko plak yg kena ajar...biasala kalo jerit2 tu...bukan ke hobby ko maser study dulu kan...kih5...

ni gbr maser aku konvo..thanks riya for coming...

Riya ni ex-roommate aku maser study dulu...dia junior aku gak tapi lain course la..rasernyer minah ni amik course pengurusan matematik...dan sgt sesuaila dia jadi cikgu math skrg...tgh praktikal kat penang....maser jd roommate dulu aku suker buli dia...haha..alang2 jadi senior kan...riya ni baik sgt...pandai ngurut tau...pandai wat air...pandai pujuk aku...hahahha...almaklumlah duk ngan aku time semester akhir...kira nasib la ek...wat thesis plak...adusssssss...dahla kena wat system lagi...ish5....time hangin dtg kira nasibla...tapi adindaku ni penyabar orgnyer...sebab tu aku x berkira ngan dia...sayang riya...

Ni plak time riya konvo tp budak ni x pakai la plak jubah dia..ceh..

Aku doakan semoga riya berjaya dlm aper jua yg dia ceburi....hehe...akak syg riya...muah3...