ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Wednesday, April 3, 2013

cuTi-cuTi Vietnam - Part 3

Hari ke 2 kitorg tour ke sg Mekong..kak sarah selaku agent yg membawa kitorg ke sana..syukur sgt diperkenalkan dgn kak sarah ni..actually kak sarah ni kawan kepada kawan kak naza opismate aku..dek kerana kawan kepada kak naza yakni kak awin ni selalu sgt pegi Vietnam..so dia dh biasala ngan kak sarah ni..mmg walla dia punyer perkhidmatan..baik sgt..kitorg dpt pakej rm100 utk ke sg Mekong plus breakfast plus lunch..mmg puas hati uols,,so saper2 nak pegi Vietnam lehla contact kak sarah ni..sgt baik n peramah n yg penting dia tau cakap melayu..coz asal usul dia pun dr tanah air kiter jugak..hijrah punyer hijrah maka terus menetap kat bumi Vietnam..cam panjang la plak citer pasal kak sarah ni..haha..utk mengatasi kekeliruan uols jer.. #xder kaitan pun..;p
 
 
bergambar depan lobby hotel sebelum ke sg mekong

 
 
perjalanan diteruskan 30km/j..ko bayangkan la betapa puasnyer kitorg dlm van..tdo bangun tdo bangun pun x sampai2..pemandu sgt super duper berhemah uols..kalo kat mesia mmg dah lama kena hon sebab teramat slow..aku kalo bwk keter time lampu kuningla aku akan tekan minyak tapi pemandu kitorg nampak kuning dh stop..adoiyaiiii..sobrul minal iman sungguh ...negara org kan..so kena ikut jerla..huhuhu
 
roti yg sgt besar n dalam tu ader daun pudina and daging and timun..raser dia so so..kira bolehla nak telan

ni la kak sarah
 kitorg benti kat Mekong rest stop..cni ala2 R&R la kalo kat mesia..kitorg amik peluang pusing2 kwsn ni..posing selagi boleh kt kawasan yg cantik..


 

 
ala2 bersantai gitu...kat belakang tu kolam teratai..



 aku suker tgk senireka bumbung pitstop kat cni..Nampak unik..

 

camwhoring...:)

 ni kat reception..nampak comel n sopan jer cara diorg berpakaian..tapi jgn tertipu..belahan baju diorg mmg nampak kulit badan yer..hehe..


sementara tunggu driver kitorg yg x tau pegi maner..so lepak2 smbil posing2 ngan penjaga parking..puas kak sarah cari driver kitorg..rupa2nyer dia p lepak dlm van..aiyooo..abg rambut belah tengah ni..senyum jer ko tau kan..haha


bergambar ngan penjaga parking..hehe..sebab Nampak lain dr penjaga parking Malaysia..topi tudung saji..ko ader??


mak with kak sarah..


 
sampi kat jeti kitorg beli topi ala2 tudung saji..2 dollar..mak punyer 3 dollar..mmg leh wat tudung saji la nanti..hehe..ramai gak yg tunggu tepi jeti..kitorg di sambut oleh sorg minah Vietnam..


 
 
 
 
 
jeti diorg bersih..memang jenis pembersih gakla rakyat cni..bau2 busuk pun x der..i loikeee.it..:)
pemandangan pun cantik..mmg sejuk mata memeandang wpun panas terik..




 



sungguh x sangka kitorg disediakan bot yg sangat besar utk menyusuri sg Mekong..syiokkk wooo..500 dpt boat besar..100 sorg kan..best2..mmg leh kulu kilir..sebab boat ini weols yg punyaaaaa..haha..actually sg Mekong ni x der la cantik jernih bagai..mmg tahap keruh yg ikan mmg mati dengan 7 kelahiran dan tetap hidup sempurna..aper aku merepek ni..haha..yer ar kan..sgt keruh..sepanjang perjalanan mmg nampak negara diorg ni ramai lg rakyat yg susah..  


sg Mekong yg keruh..punca rezeki rakyat vietnam
 
boat yg cantek



sepanjang perjalanan kitorg diberi la serba sedikit latar belakang sg Mekong ni..tapi malangnyer habuk pun x paham..yerla dlm bahasa Vietnam ko tau tak..hoho..so biler part dia nyanyi tu kitorg sorak n tepuk tangan jerla..nasib ader gak lagu si jantung hati tu kitorg paham..hehehe



minah ni x reti sebut smile..so dia akan sebut slimingggg kalo kiter amik gbr ngan dia..hehehe



dalam boat cam biasal posing2..dlm setengah jam gakla duk dlm boat ni sebelum smp kat kawasan madu..buah-buahan tu...time ni kitorg dapat air kopi sorg satu..hehe..aku x minum pun..sebab bukan peminat kopi yg tegar..;p



ader yg melayan perasaan


with kak sarah..comey kan dia..:)

mak n hanie

art bercamwhoring



camni la gaya kalo dah boat yg sepatutnya 20 org hanya 8 org jer dlm ni..maka boat ini ana yang punyaaaaaaa...hohoho




senyummmmmmmmmmmmmmm....bersambung part 4..



5 comments:

Aida said...

hi anis,
camne nak contact k sarah ni, ade fon no? tq

anis's said...

hi aida,

kak sarah : +841223149524

Aida said...

Thanks for the info, tgk Anis posing ceria kat HCM ni x sabar nih.. hopefully dpt contact kak sarah soon..

anis's said...

member br pegi pagi td..ngan kak sarah gak..col la..dia pandai cakap melayu..senang..and tempat makan dia bwk semua kena ngan tekak melayu..:)

maria palare said...

hai anis

nak tanye ni nak kol kak sarah time bila..smpi kat ho chi minh br kol ke or dr k.l