ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Tuesday, July 2, 2013

Langkawi after eXam

Assalamualaikum uols..:)
hati dan jiwa masih berbau laut gitu..pheww..
alkisahnya aku ni kalo abis exam jer mesti nak kuar p jenjalan..yerla wey..pas otak berselirat..berserabut ngan examnyer..assignment lagi..leh mereng gakla nak teruskan hidup..raser cam beras 10 kg duk atas belakang..muahahaha..
mula2 ingat nk p redang..tapi kak aisyah plak ader hal..so malasla aku nk ke sana..yerla igt leh p makan kopok lekor kat area sana..so tanpa pk banyak..aku book flight p langkawi..haha..coz aku rasa kat sana jer aku leh tgk laut luas..memang aku sukala p sana..memang destinasi peberet iols la uols..full stop!!
aku cam biasa ajak mak teman..mak on jer..lagipun aku dah setelkan semua..ni x leh ader duit ni..mulala nak berjalan..setel beli tiket flight..cr hotel thru agoda..sangat senang kan..x smp sejam setel semua..:)
khamis tu aku amik half day..coz flight kul 7.45pm..kira pas asar lehla bertolak..mak smp dr jengka dlm kul 12.30 kt pekeliling..balik kejer amik mak kat stesen bus..kitorg kuar umah agak lewat..dh dkt kul 5.45pm..smp kl sentral dh kul 6.15pm.flight kul 7.45pm..huhu risau okeh time tu..pastu terus ckp kt driver bus suh bertolak skrg..smp lcct kul 7.15pm..gate close kul 7.20pm..ohhhhhhh...memang aku berlari ar time tu..nasib mak kuat..kakaka..x pasal2 kena dera berlari..hahhaaha..wat rugi jer p tya kat kaunter..siap ckp dh x boleh..ceit..nasib tya yg sorg lagi petugas kt c2 suh msuk jer terus..nasib kitorg mmg baikla time tu coz flight delay..yeayyy..elok smp kat pintu gate org nak p langkawi still beratur..huhhhh..legaaaaaaa...alkisahnya..:)
sampai lapangan terbang langkawi dkt kul 9pm..pakcik usop n makcik milah dah tunggu..ni untung ader pakcik makcik kat sana ni kan..haha..tu jadi asyik nak p langkawi jer kan..ngeh3..diorg ajak makan..aku ngader2 order sotong celup tepung coz tgk sotong segar..x sedar diri ni gatal kalo makan..sambal belacan..ulam2..ikan kerapu masak kari..perghhh..terangkat..



pastu diorg antar ke hostel..aku stay kat mali perdana resort. ni ulasan aku pasal mali perdana resort yg aku tulis kat review utk agoda pasal hotel ni:
keluar jer bilik terus nampak laut..memang rasa tenang jer time tu..kalau nak mandi kat pantai pun dekat..coz just jalan jer kat pesisir pantai kat belakang hotel..syiokkk..cuma tang bilik agak berpasir sikit coz dekat ngan pantai kan..tidur malam pun dengar ombak..ok bagi budget yang sikit..puas hati..cuma kalo korang dapat tingkat atas agak kurang best la coz kena naik tangga..lagi2 kalau bawa org tua..memang x sesuai..nasib aku baik coz dpt bilik bawah..hehe..

 

 


hotel kitorg blakang underwater world..memang dekatla ngan kedai2..malam2 sgt havoc..syiokkk uols..selamat dtg ke langkawi..:)




xtvt ari jumaat pegi island hopping..yeayyy..leh naik boat puas2..agak ramai time aku smp kt jetty..


belakang bilik

 

 ni kat tasik dayang bunting..cam biasala nak smp ke tasik mmg lenguh la abis otot2..ala2 naik bukit turun bukit kan..tapi x per..kira exercise la..kalo x ari2 duk opis ngan ekon..peluh pun x kuar..kuar pun dr lrt ampang park ke opis jer ari2..nasib kuar jugak kan..kalo x sure byk penyakit..huhu..kalini nekad ngan mak nak mandi..walaupun x pandai berenang..just berpaut jerla kat tangga ..hahaha..asal boleh..

 
 
 



dalam sejam duk kt pulau dayang bunting..kitorg kena naik boat balik..pegila lawat cam biasa yg island hopping punyer pakej..tgk helang bagai..
 

kat pulau beras basah pun benti sejam..aku x mandi dh kat cni..lagipun ms dtg bln 1 aritu aku dh mandi..so kalini just layan view jer..cantekkk..air laut biru campur ijau..







elok dh nak balik..awan bertukar itam..ermm pastu aperlg ujan la..mmg lebat giler..tapi boat tetap jalan dlm ujan..memang scary uols..melambung-lambung..ngan muka kena tempias air hujan lagi..sakit giler muker coz tajam kot air hujan tu..huhu..abis lenjun..sejuk giler..ketar..



pastu driver antar balik hotel dulu..pas mandi solat..sopian anak makcik milah dtg amik bwk lunch..layan lala masak lemak..ikan jeruk bakar..ikan keli bakar..sambal belacan..perghhh terangkat siottt..pastu maser nak naik van balik mak tegur..naper bibir bengkak..hahaha..padan muker kan..saper suh x pantang..adehhh..so merah2 la muker kejap..singgah beras terbakar..so dptla sauk baju kelawar selai..mak beli kain batik jawa selai..beli minyak gamat..pastu blik hotel tdo..kakakaa..namanya holiday kan..harusla byk tdo..hahhaha

dlm kul 5 makcik milah dtg amik bwk pegi pasar malam air hangat..pastu p tanjung rhu kejap..sempat singgah umah besan dia lagi makan durian ngan rambutan..nyummmy...merasa durian langkawi kau...sedapppppp..

 


malam tu layan asam pedas kat area pantai chenang..smp umah solat terus tdo..rupanya mak x lena tdo coz ader pasangan india yg menyewa hotel tu jugak duk menjerit-jerit smbil berlari..siap ketuk pintu bilik org..ramai gakla x boleh tdo tapi akuuuu..hahaha memang nyenyak beb smp pagi...muahahhaa...pg tu dlm kul 8 polis smp..maybe ader org report kot..

bangun tdo ingat nak p sarapan dulu..duk amik angin pantai sebelum bfast..tp makcik milah bwk kitorg breakfast kat temoyong..kitorg ikutkan jer..
 
 
pegi haji ismail group beli coklat..pastu siap paksa mak beli periuk 5 biji yg berharga rm35.murah okeh..
 


pastu singgah pasar awam kuah beli ikan..coz nak lunch umah makcik milah...kebetulan pakcik usop teringin nak makan gulai tempoyak org pahang..so mak la kena masak..murahnya ikan tenggiri kt sana dibandingkan ngan kl or pahang..memang berselera sungguh la aku mkn..aperlagi kalo ader gulai tempoyak..huh berpeluh jantan la jawabnya...kakakaka..


ptg tu pas asar kitorg ke kedai jual cendol sambil makan cucuq udang..perghh..mmg kali ke 2 layan tetap best!!!


flight malam tu kul 9.10pm..elok naik atas flight dlm 10 minit..kitorg kena turun balik..sebab ader problem..choiiii jerkan..nasib beg x byk..grrr..sempat gakla layan bola kelate lwn jdt kejap sementara tunggu fligt ok balik..sempatla tgk kelate sumak gol sutir..kakkaka

smp kl dlm kul 10.30pm..amik bus ke lcct..smp umah dlm kul 12.30am..alhamdulillah..

3 comments:

Mrs said...

woooiiihh.... siooooknyaaa.... hahah

jeles ah...

Mrs said...

lepas exam memang kena pi vacation, otherwise naik gila nanti...

anis's said...

tau x per..xtvt wajib kan..haha
ko kemana diyaN?