ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Sunday, October 16, 2011

BrogA HiLL..syokkk

semalam dalam kul 2.25pm cam2 aku kuar dr umah dan menuju ke lrt wangsa maju coz nak amik my opismate ct yg sedang gigih menunggu aku wpun ujan memang lebat time tu..pas2 terus pick up art kat area tu jugak..almaklulah kitorg kan memang dah semgat dalam 2 mgu sblm ni nak naik bukit broga...ho yeahhh..

ketiga-tiga memang x tau jalan nak ke sana..tapi aku dah selamat google n also tya kak shanaz yg penah pegi c2..on e way nak pegi tu ujan memang lebat...adehhh..masing2 time duk pk ujan ker x kat sana ni..tgh nak mendaki ni..tapi cam biasa la kan..kalo dah ujan2 ni perut sure la cepat lapar kan..sebelum simpang nak masuk ke broga ader makcik jual pisang goreng kat tepi jalan..kitorg benti makan kat c2..org makan sikit2 jer..ni x der..masing2 melantak cam x penah makan..adehhh..sure semput la nak naik ni kang...aper x nyer..siap order pisang goreng,keledek goreng,kopok and air kelapa..sampai kenyang okeh..

cari punyer cari simpang broga x jumper..u turn balik n akhirnyer jumper..entrance nak masuk ader ladang sawit yg dijadikan sbg car park..rm2 hengget sekali masuk..time kitorg smp ader la 4,5 biji keter kat c2 yg orgnyer dah selamat kot mendaki kat atas tu..

bayangla aku n the geng maner la wat exercise aper2 b4 diz..main bantai jer terus naik..serius....semput beb..hahahha...berpeluh jantan la jugak..kakakakka...mendaki dan terus mendaki..ct yg memang sempoi berjeans n selipar sajer paling laju antara kitorg..membela hantu ker minah ni..haha..makin naik makin semput tapi tetap semangat...chayokkk!!!arfah siap berehat cam kat rnr kat batu sebelum sampai atas..tapi alhamdulillah berjaya..hehe..syabas art!

biler dah smp atas...barula terasa kebessannya di ketika itu..hehehe..wahhhhhhh...cantiknyerrrrr...nyamannyerr....sangat2 super syiokkk okeh..ramai jugak yg dtg..org selalu dtg pagi nak tgk matahari terbit tapi kitorg nak tgk matahari terbenam..lagipun nak bangun pagi2 ni leceh ar..hahaha..

time on e way nak turun balik ari dah nak gelap..nasibla ader geng mamat2 yg sudi menjadi usher kitorg...au wuuuu..sungguh caring okeh...like like like...phewwwww...bukan setakat menjadi pengiring kitorg yer..balik dr tu kitorg sama2 ke gerai makan di pekan semenyih dan memang sharing is caring la mamat2 bertiga tu coz membelanja gadis2 semangat yg bertiga ni...ahaksssssss...thanks yer..ader maser berjumpala lagi..insyaAllah..:)

pas2 kitorg ngan keter masing2 menuju ke kolam air panas di selayang..sesat barat gak..tapi jumper jugak wpun dah pening2 mencarinyer...kat c2 memasing rendam2 kaki yg dah raser sengal2 tu kan..ramai gak org..wpun malam..berasap-asap badan memasing yg mandi kat c2..sgt elok utk kesihatan yer..

aper2 pun sgt2 best naik bukit broga semalam...aper ingat sheikh muzaphar jer ker boley pegi c2..kitorg pun boley arr...weeehuuuuuuu...:)


sebelum memulakan pendakian
semangat..semangat..hoo yeahhhh
berjaya akhirnyerrrr....weeeeeeee...:)
sunset yg sgt cantekkkk...subhanallah
masing2 dah penat..hehe
layannnnnnnn
gaya poyo
cantekkan view kt blakang
weeeeeeeeeeeee
menyorok di sebalik lalang
kami brtiga yg sentiasa penuh semangat
epyyyyyyyyy
sempoiiiiiiiiiiiii pose
menarik kan.:)
dah2...jom balikk..


2 comments:

..iNurqa .. said...

caner kakak sy boleh sesat dalam blog akak neh ?? hehe

Anonymous said...

haha..dia menyesatkan diri..