ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Tuesday, June 9, 2009

PeNATnYeR MaKaN KeNDuRi....

Setelah bercuti panjang selama 4 hari setengah kerana menjadi tetamu paling tegar utk majlis kawin sahabat2ku akhirnyer aku kembali berkerja seperti biasa....penatnyer ya Allah...lenguh kaki2 ni...
Khamis ari 2 aku kerja half day coz mlm tu aku p kelantan utk ke majlis jue..mula2 plan aku pergi ke sana ngan arfah tapi disebabkan cuti dia x dapat kelulusan oleh dia pya boss so, aku pun ajakla my bonda utk teman aku ke sana..alang2 leh bwk mak jenjalan...mlm tu aku ngan mak naik bus sri jengka ke KB kul 8.30mlm...bus berenti kt kg surau sekejap dlm kul 2 lbh..maser tu masih dlm area terengganu lagi...dlm kul 5.30 pagi kitorg smp kt kg wakaf bunut, pasir puteh yakni kawasan kg jue...tunggu dlm 5 minit jue sampai amik aku ngan mak...

Aku , Eilah n Jue..posing2...

Jauhnyer aku berjalan...kawan punyer pasal..

Dlam kul 12.15pm jue dah bersiap-siap ke kedai mak andam dia..mak andam x dtg umah coz ramai sgt kot yg nak kawin time tu...aper2 la janji aku ngan mak makan nasi dulu..hehe..janji kenyang..

Selamat Pengantin Baru Jue and Pa

Pengantin lelaki smp pun dah dkt kul 4..biasala kenduri kt sana kan hari jumaat...so lewatla...pas jue bersanding kitorg pun ikutla eilah ngan bard balik coz mlm tu dah nak naik bus kat KB n kebetulan eilah yg tolong belikan tiket so p ngan dia jerla senang..pas tumpang mandi kt umah dia jap kat pasir pekan n mkn2 jap, dlm kul 9 bus bertolak...anyway thanks eilah n bard coz sudi amik n antar aku ngan mak aku...jasamu dikenang...kain pun cantik..hehe..Dalam kul 6.15am kitorg smp kat terminal bandar pusat...Kesian mak..sampai muntah2 dlm bus..angin masuk agaknyer..
Sabtu tu plak aku ingat dah malas nak ke rumah amruni..tapi ita plak col ajak p makan kenduri kawin amruni..nak x nak aku ikut jerla...

Maser Amruni kawin

Pas asar aku n family bertolak ke jengka 10 sebab esoknyer dah majlis besar cousin aku..aduyaiii penat sungguh...tapi nasibla daya ketahanan badan aku ni agak kental la jugak...haha...kalo x dah lembik dah...tapi kiotrg blik gak mlm tu...

kat Jengka 10 ngan sedara mara

2 pasang pengantin sedang berarak

Pagi ahad tu kitorg pergi lagi ke jengka 10..Dalam kul 12.30 2 pasang pengantin sampai...sesudah majlis aku menuju ke jengka 5 plak coz pyan pun kenduri hari yg sama...nasib sempat tgk pyan pakai bj pengantin lagi ..iyerla lagipun aku smp lewat...

Selamat Pengantin Baru P-yan and Any

Semalam dalam kul 12.15pm ita sampai kat umah aku..almaklumlah nak p ke kenduri abe plak..ish4..x sangka aku...abe dulu kawin dr aku..hehe..yerla abe kan pemalu orgnyer...sempatla jmp ngan awi, nuar junoh ngan isteri dia maser tu...

Abe and Nurul

Dalam kul 6 smlm aku dah balik KL semula utk menjadi warga kota menjalankan tugas sebagai seorang pekerja...hehe...tunggu turn aku la plak...tapi biler ek...ermmmmm....

6 comments:

sbryna said...

sakan btul nie...~
smpai ke kb sggup.. b'tuah sape jd kwn akak.. apa pn.. slmt kembali bkerje.. hehe

anis's said...

tu la sakan sesakan sakannyer...dah lain macam jer raser badan ni...lenguhhhh...

niza said...

bestnyer tgk..meriah....ruginyer tak dapat join skali...

anis's said...

best memang best...tapi penat la..

Xianaz said...

wah..nmpk meriah la kenduri kawin member Anis ni...pelbagai color..hehehe...well pengantin pompuan yg pakai baju pink tu ader mcm pelakon zizie ezzette...pengantin lelaki yg berbaju biru tu nmpk hensem dan gagah mcam Kajang Pak Malau...dan yg lebih best lg tgk biler 2 pengantin lelaki pakai baju kot tgh panas tu..sebijik mcm YB masuk kampung...hehe..jgn marah anis!...ni cuma komen senda gurau ajer..kihkihkih...

anis's said...

hahahhahaa...komen dr akak la paling mantap..pyan cam kajang pak malau ek...hahahhaha...sepupu2 sy tu ala2 YB masuk kg ker...erm yerla kot...kihkihkihkih...