ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Monday, March 16, 2009

Weekend Goreng-Goreng

Akhirnya berjaya gak aku duk umah time weekend tanpa kuar maner2..yeeha..xtvt aku hanya kemas umah,sapu2 skit,basuh baju,tgk tv,masak2 skit n tdo..best gak ek..lagi2 ujan..ermmmm...Dan buat pertama kalinya i can see chef shanaz memasak dengan api menyelimuti seluruh kuali dan sudah menyambar ke arah peti sejuk..hahahaha...panik giler...

Maser tu aku baru kuar dr blik dan b'kira2 hendak membasuh baju..k shanaz maser tu tgh nak wat bihun goreng..pastu tiba2 api kuar dr kuali..besar sgt..aku hanya mampu panggil akak..akak..akak...gabra siut..muker k shanaz aper lagi pucat terus..haha kelakar..pastu dengan sepantas kilat dia melempar dapur beserta kuali yg tengah ader api tu..nasib baik dia cabut kepala gas time 2..so api pun padam terus...erm..alhamdulillah selamat..kalo x alamatnyer jadi mangsa kebakaran la kitorg ber 2 versi dayang senandung...kihkihkih...

Kelakar tul la..hopefully pasni x jadi lagi..dan diingatkan kepada sesiapa yg terbaca blog aku ni supaya jangan sesekali panaskan kuali tanpa minyak terlebih dulu..cara tebaik masukkan minyak dalam kuali pastu baru panaskan..Amaran ini dikeluarkan oleh warga 510 Pangsa Indah..hehe...'Beringat Sebelum Kena'...

Malam td pas blik mkn roti canai aku ngan k shanaz wat recording..n salah satu lagu yg direkodkan ialah burung tempua..best giler suara k shanaz..kalo Tun nGan Mubashir dengar sah bergaduh..haha..

6 comments:

arfahadnan said...

akak ni..
tu style chef professional..
baru gempak api menjulang tinggi..
lagi tinggi lagi gempak..

huahuahua...

anis's said...

gempak la gempak..kalo terbakar umah smlm x p sabah la akak..huhu..

Xianaz said...

ok la tue....at least rambut masih ader...

anis's said...

eh rambut Geum Jan Di kan..masih kekal...hehe..

izanpyus said...

Kalau mengidam bihun goreng akak aci tak? Hehe... mesti bert giler sebab siap ada pertunjukan bunga api, bola api dan segala api..hehehehe...

anis's said...

bola2 api..paling comel la plak..x yahla izan nak ngidam bihun goreng berapi2 ni..seksa tau nak nyiapkan..haha..