ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Friday, January 25, 2013

SF Beauty memang superb! JOM TRY

My Testimoni

Hi uolls...Assalamualaikum semua..Bismillahirrahmanirrahim..:)

kali ni ahkak nak citer sikit pasal SF Beauty..bukan aper..ahkak dah start sayang cinta rindu kasih ngan diz product..bukan senang tau ahkak nak suker kat sesuatu product..ngan wajah ahkak yg mmg tahap perlu pakai purdah sebelum ni..huhuhu..sedih tau..:(

ahkak dah puas berubat..jumpa pakar kulit pun dah..bukan satu tapi 4 uolls..kat KL, Subang Jaya, Kota Damansara also klinik panel opis ahkak..ahkak x mo la sebut nama klinik tu..x pasal2 ahkak kena sue nanti..dahla ahkak kejer kat legal firm..x ker naya nanti..kenot uolls..tapi ahkak x salahkan semua pakar kulit yg merawat ahkak..because kiter sebagai manusia kena terima qada' n qadar..sebagaimana yg kiter semua tahu..Allah memang menggalakkan hambaNya berusaha..x jadi cara ni..kiter cuba cara lain..in shaa Allah..berubat resdung pun ahkak try..sabun2 farmasi also ahkak try..kosmetik lain pun try..ahkak bukan jenis menerai yg suker2 tau..kenkadang amik ms jugak nak try produk baru..yang penting akak usaha..saper x nak cantik n kulit bersih kan..bukan nak menunjuk tapi utk keselesaan diri sendiri..saper nak kalo setiap kali pakai kain semayang kadang2 terpaksa lapik ngan tisu tatkala jerawat yg bernanah tu pecah..dahla sakit..darah meleleh lagi..x ker kotor tu..seksa okeh!mak ahkak apertah lagi..risau kemain muker anak dara dia byk jerawat..selalu suh basuh muka ngan air yassin..air zamzam..minum madu..tapi petua yg ni mmg akak wat smp skrg..coz leh cerahkan minda jugak dlm ms yg sama power mata ahkak dah turun uolls..dr 475 belah kanan dan 450 belah kiri kini dua2 dah 400 jer..suker3..:)..cuma tang silau ahkak kalah..memang teruk kalo kena cahaya..

so kawan merangkap my best ex-roommate kat uitm jengka yakni sally telah suruh aku try produk Sf Beauty..ko hengat aku nak percaya ker arr..oh nooo..sory okeh..tak semudah itu..lagi2 muker sally dah konpem comey..terhindar dr jerawat..idokla cam ghuper ahkak ni..huhu..tapi dlm dia duk suh aku try tu aku dah sebulan duk baca testimoni org yg pakai SF Beauty ni..yerla kan..melalui sorg jer intro mmg x dapek la nak yakinkan aku..tapi full info mmg aku dpt from Sally..first aku x suker kalo ader effect..mmg x koserla aku nak try..gelupas bagai ker mmg aku x mo..bukan aper..aku ni kejer jmp org eh silap org panggil aku..so ari2 go from one place to one place..x ker naya kalo muker menggelupas..sah2 mulut2 yang nak mintak kena sapu sambal belacan tu menanya..kenapa..kenapa..kenapa..tak ker semak tu..aku ni mudah nak angin..kang x pasal2 ramai yg anginkan aku walaupun aku cuba mengcoolkan diri..hahaha..but setelah aku tgk testi from sally punyer kwn yg dia kata muker dia pun jerawat teruk and jadi ok pas pakai SF Beauty..so aku raser cam nak try..aku ni x yah paksa kalo nak suh beli..biar dengan kerelaan sendiri..baru aku x rs nak maki hamun org kalo x jadi..it's me!haha

first pakai muker aku jd gatal..lagi biler pakai krim malam..2 malam pertama rs merenyam cam byk ulat merayap kat muker..tapi tu sebab kulit aku teruk..kalo kulit yg dah mmg licin sure x der masalah..pastu aku stop semalam..n aku continue lagi n lagi..ms first pakai jugak muker aku kuat berpeluh..cam pas exercise..haha..nasib kerjer dlm aircond..tapi ni pengalaman aku..pengalaman kwn2 aku x der pun cam aku okeh..semua maintain jer..gatal sikit jer..x derla hover cam aku..huhu..nak wat camer kulit aku kan byk yg rosak..so perlu disimen ngan SF Beauty..ngeh3..after 1 week dah ader yg pasan ckp muker aku dah ok sikit..sikit baru yer..so lagi berkobar la nak pakai..jerawat makin kecut and kulit makin cerah wpun aku mmg sepatutnya cerah dr dulu..hahaha..sebab tgn aku idokla gelap sgt..;p

Now masalah jerawat..ruam2 gatal..kulit merah semakin berkurang..alhamdulillah..syukur sangat..mak aku pun suker..asyik mak jer kan..yerla mak aku mmg pengkritik utama in whatever i'm doing okeh..haha..and mak aku pun skrg sama2 pakai SF Beauty like me...waa a auuuu..barula produk anak beranak bak kata Sally...:)..so meh kiter cantik bersama..tapi yerla nak cr kesesuaian mmg susah..beribu gak abis duit..but now hopefully diz product stay with me smp biler2..in shaa Allah..dah x larat nak tukar2 product tau..

kawan2 yang jarang jumper aku sure ckp dh ader perubahan..yg kat opis siap ckp..eh dulu muker u berlubang ..ayat dia ala2 camni.."sory to say k..akak terus terang ckp..dulu muker u ader lubang..tapi look better la now..jangan marah.."..aku senyum jer..pastu just balas..pakai SF Beauty kak (dlm hati..ko x tau lagi kelazeran mulut aku okeh..hahaha)



let see my face before and after using diz product..:)
jangan sesuka hati nak cilok gambar ahkak okeh..nanti dapat balasan..ahkak kejer legal firm yer..kang kenaaaa...hahaha

;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
;
kulit merah2..ruam2 kecil berkeliaran sesuka hati..kegatalan sesuka hati dia nak gatal tak kira waktu or cuaca..huhu

ruam semakin berkurang..kulit semakin cerah ..kegatalan langsung hilang di minggu ke 3

hoyeayy..semakin bersih and glowing but still x abis ilang lagi kesemuanya..but lubang2 semakin serata uolls..harus sabar dan terus menggunakannya..in shaa ALLAH..mukaku x derla semulus..selicin..segebu kulit muker artis2..but very much different i can see before n after using diz product..pokok pangkal berdoa..n sebelum pakai bismillah n selawat 3 kali..wajib!

dan cam biasala..kalo drive dlm jammed sure aku seorg camwhore yer kengkawan..suker pose sensorg budget comey..tapi jgn ckp sebab pakai SF Beauty aku suker amik gbr..dari dulu uolls ahkak mmg camni..suker amik gbr seniri..sesaper kwn ngan ahkak mmg tau sgt pangai or tabiat ahkak camni..tapi akak x suker pose manja..suker pose poyo ..pose sengal jer okeh..hahaha..;p






nanti aku dh dapat gbr kengkawan yg sama2 try SF Beauty..sure aku kasi tepek kat cni..:)


ok meh nak terangkan serba sedikit APA ITU SF BEAUTY yer uolls..:)




Sf Beauty merupakan produk kecantikan terhangat sesuai untuk wanita dan lelaki. Pengasasnya berasal dari Kelantan. Sf Beauty terhasil dari penemuan sumber semulajadi (ekstrak buah dan rempah ratus terpilih) yang amat sesuai untuk semua jenis kulit. Terdapat 2 set pilihan iaitu untuk kulit sensitif dan normal. 

Setiap set terdiri dari 3 item:


1 Set Vitamin E consist of: 
SF Sabun Kecantikan Vit E (Kuning)
SF Day Cream
SF Night Cream

1 Set Vitamin C consist of: 
SF Sabun Kecantikan Vit C (Hijau)
SF Day Cream
SF Night Cream

My suggestion guna set Vitamin E dah ok..x yah nak guna yg Vitamin C coz wajahku yg jerawat teruk just pakai Vitamin E jer..alhamdulillah ok..:)


set Vitamin E yg best!


1) SF Sabun Kecantikan
Mengandungi sumber vitamin E/C, meningkatkan metabolisme kulit, merencatkan proses penuaan, mengurangkan kedutan serta meningkatkan keanjalan kulit. dalam masa yang sama kelembapan semula jadi kulit dipelihara supaya kulit tampil segar, licin dan bersih.




SF Sabun Kecantikan mempunyai 2 jenis iaitu:
  • Sabun VitE (Kuning) – Untuk merawat jerawat biasa, parut jerawat, ruam pada wajah, jeragat, kulit kusam dan warna tidak sekata.
  • Sabun VitC (Hijau) – Untuk kulit sensitive, jerawat batu dan kulit berminyak.


2) SF Day Cream (15gm)
Mengandungi pelindung UV yang memberi lapisan perlindungan terhadap sinaran matahari di samping mengekalkan kelembapan kulit dan menjadikan kulit lebih lembut. secara tidak langsung menjadikan kulit tampil lebih sihat dan halus. 


3) SF Night Cream (15gm)
Rumusan semulajadi dalam krim ini membantu menghapuskan jeragat dan kesan jerawat dan dalam masa yang sama mencerahkan kulit anda serta meningkatkan seri kulit.

Cara Penggunaan SF Beauty
  1. Gunakan sabun kecantikan SF 2 kali sehari. Potong 4 bhg untuk lebih jimat.
  2. Basahkan sabun dengan air, gosok sabun ke telapak tangan, kemudian sapukan buih2 sabun rata ke permukaan muka...biarkan selama beberapa minit...sementara anda menggosok gigi...kemudian bilas bersih muka dengan air...
  3. Sapukan cream siang sebagai pelindung UV (oleskan nipis keseluruh bahagian muka)
  4. Sebelum tidur, sapukan cream malam untuk meningkatkan keserian wajah yang kusam dan memelihara kelembapan kulit.
Produk ini mengandungi Vitamin E dan C utk merawat muka dengan menghilangkan jerawat, jeragat, bekas jerawat, mengecilkan pori-pori serta mencerahkan kulit muka anda.

(bagi yang kulit berjeragat dan pigmentasi sangat lah di syorkan)


Kesan awal penggunaan SF Beauty

Jika awal penggunaan muka terasa pedih, hentikan penggunaan krim malam tetapi teruskan dengan krim siang dan sabun. selepas 2,3 hari gunakan semula krim malam.

Antara kesan awal yang biasa ialah rasa gatal di tempat yang bermasalah dan pengeluaran minyak berlebihan (biasanya kesan ini hanya sementara dan akan beransur kurang. Jangan GARU okay). Kadang kala bagi kulit yang kurang mendapat penjagaan sebelumnya akan berlaku sedikit penggelupasan HALUS di bahagian bermasalah.


Produk SF Beauty ada kelulusan tak?




KELULUSAN KKM


Anda tidak perlu meraguinya kerana tiada bahan merbahaya dalam produk ini. Boleh semak status KKM dengan Biro Pengawalan Farmaseutikal.

Yang ni KKM baru....updated pagi ni pada: 1 July 2013

Klik sini untuk semak sendiri.

Pastikan u ols search dgn cara di bawah ni, pilih 'Cosmetic Products Only' dan select 'Product Name' dan type 'sf beauty'


P/S: Supplier terpaksa menggunakan kotak dgn KKM yang lama kerana cetakan kotak terlalu banyak. Jangan bimbang, if beli dari saya confirm ORI.

New update !!

 http://anismsaid.blogspot.com/2013/07/sf-beauty-new-packaging.html


Harga 1 Set Vitamin E
Harga: RM119.80 (SM) RM127.80 (SS)
Harga Saya: RM100.00 (SM) RM105.00 (SS)
Free postage bagi pembelian set. POS Laju. 

Harga 1 Set Vitamin C
Harga: RM124.80 (SM) RM132.80 (SS)
Harga Saya: RM105.00 (SM) RM110.00 (SS)
Free postage bagi pembelian set. POS Laju. 

Harga Loose Item
SF Sabun Kecantikan Vit E: RM40(SM) RM45(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Sabun Kecantikan Vit C: RM45(SM) RM50(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Day Cream: RM40(SM) RM45(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Night Cream: RM40(SM) RM45(SS) + RM5 pos. (POS Laju)
SF Day + Night Cream: RM80(SM) RM90(SS) + RM5 pos. (POS Laju)


Buat payment ke: 
Maybank Acc: Khairuamisah Mat Said 156141337840

CIMB Acc: Khairuamisah Mat Said 12330073763524

Masukkan email Me: anismsaid@gmail.com bg yang menggunakan internet banking.
SMS/WhatsApp alamat dan nama penuh anda ke tel saya 0129579692 selepas pembayaran dibuat dan nyatakan pembayaran dibuat ke Acc Bank Maybank atau Acc CIMB Bank.

Saya akan semak pembayaran dan pengeposan barang akan dibuat secepat mungkin.
My Supplier a.k.a My SF Beauty Consultant a.k.a Sally pakai pos laju. Tempoh pos bergantung kepada Pos Malaysia.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

FAQ - Soalan dalam pikiran Me before membeli

SF Beauty sesuai untuk peringkat umur berapa?
- Sesuai untuk semua peringkat umur



Adakah lelaki boleh gunakan?
- Ya, produk ini sesuai untuk lelaki dan juga perempuan



Apa kelebihan produk ini?
- Untuk menghilangkan bintik-bintik hitam (jeragat)
- Untuk pencerahan kulit wajah
- Untuk merawat kulit kusam dan warna kulit tidak sekata
- Untuk mengatasi masalah jerawat (mengecut, memudar dan menghilangkan jerawat dan parut
jerawat)
- Berupaya memudar dan menghilangkan jeragat
- Mengecilkan pori-pori
- Menjadikan wajah awet muda
- Membuat wajah bersih dan berseri
- Kulit akan kelihatan licin dan gebu

Berapa lama kesan??
Bergantung kepada jenis kulit muka... InsyaAllah.. 1 - 3 minggu sudah nampak kesannya. Kulit akan mendapat kelembapan semulajadi... lebih cerah dan tampil berseri. Kesan yang betul-betul ketara dalam sebulan, InsyaAllah.

Produk ini tidak MENIPISKAN dan MEMERAHKAN kulit muka. Ia membersih kulit secara SEMULAJADI.







Apakah kandungan bahan dalam produk ini?
- Produk ini hanya mengandungi 100% bahan semula jadi seperti buah-buahan yang mengandungi Vitamin C dan E, tanaman herba seperti kunyit dan temulawak. TIDAK ADA LANGSUNG KANDUNGAN KIMIA DAN MERKURI. Jika anda ragu-ragu tentang produk ini, elok jika tidak menggunakannya.

Apa beza sabun kuning vitamin E dan vitamin C?
# Vitamin E (Kuning) - Untuk Kulit Normal. Jerawat biasa dan jeragat serta kulity kusam.
# Vitamin C (Hijau) - Untuk kulit sensitif dan berminyak. 



Kalau kulit muka jenis tak der jerawat dan normal boleh pakai ke?
- Ya, kalo jenis kulit muka yang normal @ tidak berjerawat boleh pakai, kerana ia boleh menjadikan kulit kita lembut, gebu dan licin serta mencerahkan kulit. Produk ini memang mencerahkan kulit.

 

Berapakah tempoh masa krim ini boleh habis?
- Bergantung kepada pemakaian pengguna. Ada yang guna selama sebulan dan lebih. Sabun plak bleh tahan lebih lama jika 1 buku sabun dipotong empat. Tips untuk jimat. :)



Bolehkah penggunaan SF Beauty di campur guna dengan produk lain?
- Apa-apa produk yang kita guna, adalah sangat tidak digalakkan untuk dicampur dengan produk lain. cubalah setia dengan penggunaan 1 produk yang kita guna, tidak kira sama ada produk itu murah ataupun mahal.

Adakah boleh dipakai dengan toner?
- Ya, untuk kesan yang baik, penggunaan apa-apa toner sekalipun adalah sangat digalakkan. Penggunaan toner sekadar untuk melembapkan kulit. Dan hasil penggunaan toner akan lebih nampak menarik. Set SF Beauty tidak mempunyai toner. Penggunaan toner yang mengandungi kolagen disyorkan, seperti toner pati halia yusmira kolagen. Jika tidak mahu menggunakan toner, selepas cuci muka terus apply krim siang mahupun malam semasa muka masih lembab. Supaya krim menyerap ke dalam kulit.

Adakah produk ini menggelupas?
- Kulit muka seseorang dengan seseorang yang lain adalah berbeza. Justeru penggelupasan mungkin ada, mungkin tiada bergantung pada kulit muka seseorang individu itu.
- Jika ada penggelupasan pun, penggelupasan itu tersangatlah halus dan tidak teruk.



Adakah produk ini akan menyebabkan kegatalan di muka semasa ianya sedang digunakan?
- Ada org gatal, ada orang tidak. Ianya bergantung pada kulit muka seseorang. Ada orang gatal , ada org gelupas dan ada org gtl dan gelupas. Proses itu adalah biasa dan tak perlu risau kerana ia hanyalah sementara sahaja.


Kenapa ada keluar jerawat kasar dan ada yang halus?
- Kiranya ada keluar jerawat yg halus atau kasar, tak perlu risau kerana itu biasa. Biarkan jerawat itu keluar dan jangan diusik dengan tangan. Dengan pemakaian krim SF Beauty jerawat itu akan kecut, pudar dan hilang. Jerawat yang kuar itu bukan saja untuk keluarkan darah kotor dan buang sel kulit mati tapi juga untuk digantikan dengan sel kulit baru. JADI JANGAN PANIK KALAU TIBA-TIBA KELUAR JERAWAT. Ada testi macam tu.



Boleh makeup ker? 
- Ya, boleh makeup! Boley saja nak makeup pakai lipstik, eyeshadow, eyebrow, eyeliner dan mascara.Tapi bagi pengguna baru penggunaan bedak tidak digalakkan. Bedak boleh digunakan sekiranya kulit kita betul-betul licin dan bebas gelupas dan jerawat. Sekiranya penggunaan bedak di sapu ke kulit muka dalam tempoh penggunaan SF Beauty, ianya dikhuatiri liang roma tersumbat dan akan lebih banyak jerawat keluar. Berbedaklah sebanyak mana pun yang anda inginkan setelah anda yakin kulit muka anda telah licin dan bebas daripada gelupas. Di awal penggunaan saya memakai SF Beauty, saya memang tidak pakai bedak langsung hanya dengan memakai krim siang sahaja. Hasilnya kulit muka memang tersangat lah licin dan berseri.



Untuk preggy mum boleh?
- Bagi wanita mengandung boleh guna, kerana produk ini tidak mengandungi chemical yang boleh memudaratkan bayi. Namun, pandangan saya penggunaan produk ini digalakkan selepas berpantang. Tapi, ada juga pelanggan yang menggunakannya semasa hamil. Sahabat saya Sally yakni pengguna tegar pun guna jugak masa tgh hamil... hehheee



Adakah perlu krim malam dipakai tiap-tiap malam?
- Ya, untuk pengguna yang baru menggunakan produk ini, penggunaan krim malam MEMANG SANGAT DIGALAKKAN PAKAI TIAP-TIAP MALAM SEHINGGA KULIT MUKA BETUL CANTIK DAN LICIN DAN BEBAS DARI SEGALA PENGGELUPASAN SEKIRANYA ADA.

- Jika yakin kulit muka anda telah licin and so on, penggunaan krim malam tidak perlu lagi dipakai tiap-tiap malam. Anda boleh pakai selang malam. Samaada selang 1 malam atau 2 malam.


Jika stop pakai SF Beauty ada kesan tak?
- Tidak ada apa-apa kesan. Anda boleh jer stop pakai bila2 masa sahaja jika mau. Pokok pangkalnya semuanya terletak atas kita, kalau rasa nak cantik teruskan pakai, kalau rasa dah cukup cantik @ ingin mencuba produk lain anda boleh sahaja stop pakai.


selamat mencuba..:)

70 comments:

eila said...

woww...panjang lebar bercerita, dh jd bisnes women dh cik anis...aku suker, coz aku pun dh jd customer sf beauty....i likeeee....

anis's said...

ahhaha..br nak start..tapi aku ni idokla berbisnes cam org lain..pakai seniri yg wajib..sajer nak share..:)

eT said...

wah akak..nmpk berseri2 muka...mmg nmpk beza sblm n slps...
dulu et pakai gak sf beauty ni...mmg nmpk perubahan lepas kulit menggelupas tu...cantik la sikit (maaf kalo terpereasan...kekeke)
lani jek nape ntah asik lupa jek..tau2 mlm tido dh pagi..:p

anis's said...

yg malam akak pun jarang pakai..cuci muka jer..awl2 jer rajin..
tapi krim siang dia leh wat muker pinkish..tu yg syiok tgk cermin..:)

kak yatt pun pakai et..malam luper gak..haha

Hanna H said...

Hmmm klinik pakar kulit kt Subang Jaya tu mcm tau jer, ntah2 sama dengan yg saya pna pergi dulu. Huhu tp xperlu la kot bgtau disini kn spe doktor tu, w'pun agak sakit hati & rasa tertipu dengan treatment die. >_<

Saya ni pengguna baru SF Beauty, saje singgah blog ni nk lebih info. Mg pnjang lebar. Thanks ye. :) harap2 selamat produk2 ni wpun saya guna masa tgh mengandung. :)

anis's said...

thanks hana sebab singgah sini..:)

in shaa Allah ok..coz my fren ms dia preggy dulu pakai jer..and Alhamdulillah x der aper2..

Hanna H said...

Ur welcome. InshaAllah....harap this time ok ler muka bile pki SF Beauty. Penat la da tua2 ni pn muka berjerawat. Hihii

anis's said...

hana,
aar..kiter senasib..x per..cuba dulu..harap2 menjadi la kali ni kan..in shaa Allah

Anonymous said...

Saya pernah cuba tp kurang selesa sbb x larat nak lap minyak..sangat berminyak..n pori jelas kelihatan..kulit akak pun kelihatan berminyak walau cerah..tp mmg susah nak cari produk 100% kita suka..

anis's said...

minyak tu tgk kepenggunaan..
akak ni mmg jenis seorg yg lasak..so kalo dah bergerak byk peluh sure keluar kan..

tapi betul la ckp adik..nak cr 100% ok mmg x kan jmp..

aper2 pun kalo x sesuai better stop..jgn paksa diri..coz yg menanggung diri sendiri..kan..:)

Amilyn Zanal said...

salam kak.
Saya dh pakai sf beauty ini dh dkt 9 bulan tp jerawat still keluar tak henti2.Mungkin sbb saya guna krim siang je,krim malam 2 kali seminggu kadangkala tak guna.Eyalah tkg jual ckp gitu.Saya followed.Mungkin sbb saya itu kot tak bersih2 walaupun dh 9 bulan..hehehe.But tq for your info.sgt2 berguna.

anis's said...

wsalam..
lor sebenarnyer khasiat krim malam yg banyak..sebab burung walit kan..

lagi satu pas pakai krim malam sure kena tdo..jgn wat kejer lain..sebab kulit muka nak rehat..

sabun jgn pakai lebih dr 2 kali sehari tau

Cik Kamoo said...

Salam Anis,



Sy ada masalah pori2 terbuka dan kulit wajah yang tak sekata, boleh ke saya nak cuba SF Beauty Vitamin E nie?


Boleh email saya info tak kat annaudir@gmail.com.


Tq

anis's said...

wsalam..

in shaa Allah boleh..:)

Anonymous said...

Cmne ye nak beli ni? Procedures nye cmne? Leh tlg x? Thanks.

anis's said...

bank in rm100 dlm maybank account sy..and then kat ruangan email letak anismsaid@gmail.com

pastu kasi nama penuh and alamat..:)

Ryena Martin said...

Da berapa bulan akak menggunakan produk sf beauty?? Saya macam berminat pula. Coz Saya mempunyai masaah jerawat yang sangatlah teruk dan ++++ dengan parut jerawat yg hitam2..malu pula bdepan dengan orang ramai.hekhekheekkk.... My sister ada suruh sy try sf beauty ni coz kawan dia pun guna sf beauty tp saya tidak berapa yakin. konon2 mau tgok testimoni dan cari info2 bkaitan sf beauty ni dulu..hehe...

anis's said...

dah 5 bulan..parut akak pun dah makin ilang..cuma luka2 dlm la br nak sembuh..
meh la try..maner tau menjadi..in shaa Allah..:)

Sitimariam Mdjan said...

Kalau baru pakai produk ni kene tggu berapa lama selalunye boley pakai bedak asas mcm miami tu ?

Anonymous said...

salam..nk tny,ms sis pakai produk ni ade x jerawat2 kuar slain kesan yg akak alami (berpeluh n gatal2 kt muka)?sbb jerawat kuar x henti2 plak sis wlupun guna mgikut aturan.agak geram plak tgk..

Naemah Yusof said...

Akk, sy bwu pkai seminggu..
Mke sy mslh lbey kurang akk..
Ruam n jerawat pasir..
Mmg p'mulaan pkai akn kuar jerawat pasir dlu kew?
Pas2 kt ruam 2 jd merah2. .
Normal kew 2?

Naemah Yusof said...

Akk, sy bwu pkai seminggu..
Mke sy mslh lbey kurang akk..
Ruam n jerawat pasir..
Mmg p'mulaan pkai akn kuar jerawat pasir dlu kew?
Pas2 kt ruam 2 jd merah2. .
Normal kew 2?

anis's said...

Siti Mariam,
pas seminggu pakai dah leh continue pakai bedak

anonymous,
wsalam..jerawat kecik and berpeluh ms akak pakai mula2..gatal ms pakai krim malam..after seminggu ok..:)
maybe dia nak kuarkan kekotoran dr muka la tu..x per ..slow2..in shaa Allah

naemah,
normal..kalo gatal sgt..stop krim malam 2 ari and then continue balik..tapi jgn stop krim siang and pencuci muka yer

Anonymous said...

Salam akak, sy nk tnye pakai krim siang n malam memang ase melekit ke?

aza said...

Salam, saya nk tnye cara pakai krim siang n malam kena bg muka basah ke?

anis's said...

Anonymous,
aar..agak melekit mula2..pastu kalo dia dh kering ok jer..

aza,
muker basah kalo kulit kiter kering

Anonymous said...

Assalam.. Sy dah pakai product ni almost 2 mths. Muka mmg tambah cerah, tapi kenapa tiba2 ada ksn mcm jeragat btl2 kat bhgn lekuk bwh hidung... Seblm ni mmg tak ada jeragat kat situ.. Blh tlg jwb utk sy? Tq..

anis's said...

wsalam..

kawasan jeragat tu mesti kesan kotoran yg br kuar..x per ..continue jer pakai..in shaa Allah ok nanti..krim malam tu nanti letak kat area tu tebal skit..

Anonymous said...

salam akak skng ni sf beauty da tkar pckgng kan???significant skin care???btol ker??ke yg tu prdk laen??

anis's said...

norsyazwani,

wsalam..akak just mengalami pengelupasan kt kwsn yg problem jer..tapi 2 mgu dh recover semua..:)

anonymous,
packaging dia macam2 jenis..tapi kalo significant bukan sf beauty yg ori

miz sha said...

assalam..actually sy pn baru pakai almost 2 weeks..tp tibe2 muka jdik merah2 dan bawah dagu pn same..adakah ini normal?risau pulak..huuuu

zeita zainul said...

Dulu b4 pkai sf jrwat kuar bla nk period je.pas pkai ni kerap plak kuar.bla die nk stop? Da sbulan sy pkai,muka cerah,licin n tegang...tp jrwat n parut ttp ada.....nmpk byk dot2 jrwat merah2.hu.....

Anonymous said...

SY BERMINAT NAK MENCUBA PRODAK IN. KULIT MUKA JENIS KOMBINASI, ADA PARUT JERAWAT, JERAWAT JENIS HALUS@KECIL2. SOALANNYA BOLEH TAK SY GUNA SET VIT E? ADAKAH NO BANKLAIN SELAIN MAYBANK DAN CIMB? D TPT SY TAK ADA BANK TU YG ADA BSN DAN BANK RAKYAT SJA, INTERNET BANKIN PUN X. KALAU DAH ADA TLG SMS KE 0148742030. PLZ.. TQ

anis's said...

miz sha,
normal..sebab dia nak kuarkan kuman lama yg duk kat muka kiter

zeita zainul,
kena sabar skit..jgn pakai tebal sgt yer..nipis2 jer..in shaa Allah ok nanti..:)

Anonymous,
huhu..sy ader maybank ngan cimb jer..sory sgt2..x per..maner tau pegi kuar dr tmpt skrg nanti ader tjmp maybank or cimb..lehla bank in..dun worry stok sentiasa ada..:)

Anonymous said...

http://portal.bpfk.gov.my/index.cfm?&menuid=118&parentid=116
SF BEAUTY BPFK tahun 2013

Anonymous said...

produk ni confirm bahaya sejak May 2013. sis masih guna?
http://thestar.com.my/news/story.asp?sec=nation&file=/2013/5/16/nation/20130516132854

Anonymous said...

Betul ke link atas tu ? Baru rasa selesa pkai sf sbb dah ok :( mcm mana bole lepas then ditarik balik pulak kelulusan tu . Pelik !

Anonymous said...

harap owner /dealer dapat jelaskan status sf ni.sejak mei akbar terbit tentang bahaya sf ni.dan skrg dealer pun tiada stok hatta owner.ramai pengguna sf diluar sana perlu penjelasan.

Anonymous said...

diperhatikan ada beberapa produk jenis sama macam ni.ada sabun+krim siang/malam..warna pun lebih kurang dan harga lain2.tuan blog boleh bagi tak alamat detail tuan sf beauty ni.saya sdn nak lihat kilang proses produk ni kalau boleh la.

Anonymous said...

krim malam dgn siang sf lebih kurang dgn produk tabita yg smemangnya mngndungi bahan trlarang . kebetulan ke atau ditukar packaging

Anonymous said...

Krim SF Beauty memang telah disahkan KKM berbahaya mengandungi Mercury.
Boleh check kembali dari web site KKM http://portal.bpfk.gov.my/ pada 28/6/2013 semua rekod krim SF Beauty telah tiada dalam senarai NOT. Jadi memang pihak KKM mengambil masa untuk semak dan padam data dari database. Dengan ni memang telah sahih krim SF Beauty berbahaya kerana mengandungi mercury...Diharap pengguna tidak mudah terpedaya dengan kata-kata penjual yang hanya sekadar ingin melariskan penjualannya...

anis's said...

Assalamualaikum..
thanks a lot to all comments..very appreciate..:)

ok kat cni sy kasi alamat owner..so kalo korag x puas hati pasal product ni lehla terus contact dia k..


SF INFINITY RESOURCES
PT 165, KAMPUNG SERENDAH,
KETEREH
16450 KOTA BHARU
KELANTAN
MALAYSIA

Phone No: 0129503736

Lia said...

saya pemakai setia produk ni,mmg masa mula pemakaian kesannya cantik. Lepas 5-6 bulan pemakaian produk ni,kulit menjadi teruk sgt.Jerawat bernanah,sebelum ni x prnah kulit sy seteruk ni.harap k.anis dan sesiapa sj berhenti memakai produk sf ni.Ingat!! kesihatan yg penting skg ni.Merkuri yg tinggi dlm badan dan atas kulit boleh menyebabkan kanser.Lagipun mmg terbukti produk ni ada merkuri,sila check sndiri di website KKM.

anis's said...

camnila..pengedar sy cakap kalo was-was x perlu la pakai..

thanks a lot kepada yang mengomen..tapi bagi saya barangan sf beauty ni byk jugak yang x ori sekarang..so hati2..

as slm..:)

Anonymous said...

16 years old and i used this product and ada pengelupasan & rasa tegang andd i search it dekat utusan and they said product sf beauty ini ada mercury & so on isit true sis? seriously need yr help

anis's said...

hi,

its not true..sf beauty already get the approval from KKM.

Anonymous said...

baru 2 hari pakai, kulit saya jadi macam menggerutu & ada lubang2 kecil, rasa gatal dan pedih. normal ke?

anis's said...

Normal..sy dulu pun camtu..sy stop krim malam 2 malam but krim siang n sabun still pakai macam biasa..

Anonymous said...

knp ade yg murah n mahal...ade pnjual kate promosi..hrge rm55 ,,,camne nk taw ori ke x...mcm murah sgt compared dgn pnjual lain...

Noorharyati Hasan said...

Berminat

anis's said...

Anonymous,
sy ms mula2 pakai memang harga rm100 smpla skrg..huhu

noorhayati,
kalo berminat..orderla ek..nak raya dah ni..br lebih berseri:)

emaa anastasia said...

salam akak..
knapa saya cuba semak pengesahan nombor kkm ikut cara yg akak ajar tu xdpt yer.. juz ada nombor utk sabun ja.. untuk krim siang dan malam xdak,,, mcm mana, adakah betul yang dikatakan aritu yg produk sf ni mempunyai racun dan tidak selamat utk digunakan.. minta pandangan sis sbb sy pun skang pakai produk ni cuma risau klu ia xdpt kelulusan kkm kan..

anna said...

salam kak.

sy nk tnye..da sebulan sy pakai sf beauty ni. at first mmg ok. sy xnafikan.siap ade org tegur muka sy nmpak makin berseri. tp since the past few days, ade jerawat2 kecil naik kat muka.kat pipi, to be exact. normal ke mcm ni?

lagi satu, kakak sy pn pakai sf beauty gk.die pn naik jerawat2 gak.yg speselnye jerawat die beso2.normal ke?takut la.rase nk stop je :(

- nana

Anonymous said...

Salam.. mmber sy jerawat teruk n muka berlubang. Tp stelah dia pakai produk ni, kulit dia dh sekata n so much different.. sy try dlm masa 2 bulan, kulit nmpk cerah. Jerawat normal ja. Kdg2 time period naik, tp parut sat ja hilang except kalo kita picit jerawat.

muhd hafizi said...

Memang berkesan la...sye da guna 3 minggu..kulit memang jadi cetaj

izz said...

Salam..sye pengguna lelaki...sye dah guna nk dekat 3 mimggu da...memng nmpk kesan yg ketara..lepas je kulit menggulupas teros kulit jadi cerah n glowing gituhh..hihi...memng sngt berpuas aty dngan produk nie...sblom ni mcm2 produk sye gune..tapy produk ni da buat i fall in love..hihi..tq sf...

lulu said...

Same la dgn sy. Sy stat pakai bulan 3 ari tu. Mmg kulit cantik gile xhengat. Lepas 3 bln dia stat naek yg kecik. Skrg dh 6 bln dia naek yg bsr gile. Huh. Xleh hrp btul

maryamnur aisya said...

sy bru guna 2minggu.. Alhamdulillah dah 4-5 org tegur muka nmpak lain.. sebab makin cerah.. jerawat pn da kurang.. tq kak Anis. <3

Anonymous said...

Sy nk masuk 2 mgu da guna sf...kulit mmg nmpk makin cerah tp ada jerawat tumbuh dlm mgu ke-2 pngunaan...mgkn sy period time tu,thats y la jrawat tmbuh...

aiena said...

Salam..saya baru pakai sf 2 hari..muka jadi tegang n mngelupas sikit2..muka saya berjerawat yg agak truk..bila pakai krim siang je muka npk berkilat je..kadg2 rasa malu je..tp harap2 pas seminggu dua pnggunaan jadi elok la..

Anonymous said...

Salam. Sy nk tnye. Yg krim sf siang mlm tu kira moisturiser ker??atau mcm krim kecanyikan with spf? Coz tonet pun sf xde kn.. mohon pnjelasan..huhu..

Anonymous said...

Produk ini da dharamkn pngeluarnye sbb tinggi mnkuri.blh kena sakit pinggang.nt duk pusat dialisis la jwbnye.utk kteragn lnjut sila buka bpfk.gov

Anonymous said...

Salam..nk tnye still ade stock lg x?

anis's said...

Wslm..stok always ader :-)

anis's said...

Wslm..stok always ader :-)

Anonymous said...

salam..klo utk kulit jenis berminyak kne pakai set yg mane? bape rm?

anis's said...

Wslm..set vit e..normal jer tu

Vit e rm100
Vit c rm105

Bank in kt mbb 156141337840 khairuamisah mat said or cimb 12330073763524 khairuamisah mat said

Anonymous said...

Ori punyer ker ni??

Anonymous said...

Ada set trial ke? Sy nak cuba

Anonymous said...

set trial ad tak