ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Thursday, July 10, 2014

Pre Weddding 09.04.2014 #wedanisaman

Venue : Taman Gelora & Pantai Teluk Cempedak
Photographer : Ejad
                        (https://www.facebook.com/shafazad?fref=ts )
Tukang Jaga Kerataan Bedak di Wajah : Linda
 ( https://www.facebook.com/profile.php?id=100007959874454&fref=ts )

Tukang Jaga anak Ejad + Linda = Azzad : Bondaku sayang :)


Assalamualaikum uols :)
Salam Ramadhan yang ke 12..alhamdulillah..kejap jer kan..pejam celik pejam celik dah nak dekat pertengahan ramadhan..

harini i smp awal kat opis..sebab dah dikerahkan oleh bonda di opis suh dtg awal..mlm td ader maintenance utk internet..maka pepagi ni weols budak2 ICT department kena la standby..manerla tau kot2 ader yg x boleh nak main internet..wpun smp kul 9 pagi jer kt opis ni internet fully access tapi kengkawan aku kan opis ni ramai yg datang awal..so mereka akan gunakan sebaik mungkin..bagus korang..aku bukan x mo kasi korg fully access..tapi jawatan aku x membenarkan aku kasi..cer jawatan aku manager..confirm i x kejer cni lagi...kakakakkaa...

alang2 dh smp awal ni..aku cam nak share jer ngan reader2 blog aku ni..rasanya aku x sempat lagi nak story mory pasal pre wedding aku kan..yg ala2 video clip anita sarawak bercanda di pesisiran pantai tu..hoho..i kan suka pantai..maka posing2 harusla diselitkan di pantai..opkos!

masa pre wedding ni..aku dh kawtim ngan ejad suh amik gbr aku..tapi kalo dah rezeki tu..memang rezeki la kan..no charges for our photoshoot..sila jeles okeh!haha..ejad ngan linda sponsored..untung kan kan kan..thank uols..dengan gbr yg super marvellous (bagi aku la..kalo korang kalo  nak ckp x marvellous pun ahkak x kesah..ngeh3)

cam ngengader jer kan nak pre wedding bagai..sah ayat tu mmg akan kuar dr salah sorg mulut kawan aku..kakakakkaa...lor..bukan ngengader tapi sajer nak practice cara posing..kot2 la amann kekok..amann ok not aku..tapiiiii yg pasti amann lagi super acting dr aku..huh..ejad siap ckp..'eh anis..amann lagi pandai posing dr ko la'..huh!!panas okeh!!dahla cuaca panas..utk pengetahuan korang..suami saya memang suka bergambar yer..dan untuk pengetahuan sahabat2 anis semua..korang jangan nak ckp aku selok bergambar okeh..sebab suami aku lg selok dr aku..huhuhu..buku bertemu ruas.. #tangankebahumatakeatas

kitorg start posing kat taman gelora..mak aku join jugak time tu..so sambil kitorg posing..mak jaga azzad..linda tukang follow ejad..tukang adjust aper yg x kena kt kitorg..masa tu baru tau org jadi model mesti penat kan..masalahnya sekarang..ko tu model ke anis??haha.. #tetibaperasanmodel ...ok abaikan.. :p





 









 









i loikeee beach...i loikee island..and becoz of that la salah satu tmpt shooting my pre wedding kat pantai..kalo la kitorang ni jenis byk masa free..sah2 la tmpt lagi kebabom kitorg pegi..yer ker kebabom..ntah2 tmpt yg penah kena bom..haha..disebabkan aku ngan amann ni sorang barat sorg timur..maka x lehla nak jmp selalu sgt okeh..plus en tunang ni (masa ni tunang lagi :)) kejer hari sabtu..so kena deal betul2..tapi alhamdulillah..2 bln b4 wedding hubby aku mmg dapat cuti sabtu..thanks a lot to his boss because allowed him to take leave on every saturday for 2 months b4 our wedding..preparation banyak nak kena settle..nasib dia banyak membantu..love u so much my dear..walapun i kuat melenting..i kuat sentap..i kuat moody but u always support me..mekaseh yer habibi..:)

ejad shoot mmg cantekk..terbaek..and memang super kebabom la..every scene..every photo..aku rasa cantik..hasil tgn dia mmg aku salute la..thanks again yer ejad..
sebelum ni aku mmg dah pesan ngan amann nak wat posing dlm air..tapi masa tu dia bolayan jer..siap ckp lagi..'tak yahla nak basah2 baju..pakai jer baju sama'..ok sentap..aku malas cakap lagi..layan jerla posing ngan baju sama..kononnya la kannnnn..

dah smp TC (teluk cempedak)..dia dah sibuk ajak aku cr suar pendek..cari baju lain..huh!nampak kan..tau ko nak excited..masa aku feeling excited sensorg ko x mo layan..huhu..dia belikan aku kain pario..baju mmg aku dh standby bawak..suar tight kat dalam aku pakai yg linda..dah mmg x cadang nak tukar baju kekdahnya..tudung plak aku tukar arah kaler dia..so nampak la kelainan skit..kena kretipkan diri..baru la ader gaya..kalo x sepesen jerla cara tudung aku tu..jemu mata memandang..haha #perasanorangtgklatupadahalorgtakheranpun

nak dapat pose terbaek..kenala memanjat sakan kan..kalo x ..hasilnya idokla cantek..gagah tau aku panjat..huhu..dah panjat lompat pulak..dah lompat kejar2 gedikss dlm air..hahaha..janji aku yg nak wat semua tu..amann jenis bagus..memang dia follow jer..ejad plak jenis layan zass jer aper kitorg nak wat..will remember this moment ever!











 







































selesai photoshoot ni mandi solat bagai kt toilet kt TC..pas2 dinner kat tanjung lumpur..ejad ngan linda terus gerak balik kl malam tu jugak..

so korang2 yg nak wat photoshoot ni lehla guna perkhidmatan photographer dr shafa photographer ni..harga boleh runding..dan hasilnya mabeles okeh..ms wedding aku ejad aku upah as event photographer..so gbr pakcik2 makcik2 yg tgh wat kejer masak gulai potong daging bagai mmg ader ejad amik..aku x mo la campur ngan gbr aku..sebab photographer aku mmg utk gbr kawin aku jer..gbr belakang tabir ejad yg amik..so uols..highly recommended utk gbr outing korang utk guna khidmat ejad..eh ejad..ko kena kasi aku gbr free utk post wedding plak ni..aku dah promote ko secara tak langsung dr blog aku ni tau..ngeh3..nak no fon ejad pm aku okeh.. :)

ok uols..puas hati x gbr pre wedding iols..walaupun x superb cam artis and baju pun x sehavoc model2..tapi at least aku dh puas hati..sebab gbr2 semua cantik bagi aku..kalo korg x puas hati x kesah..sebab bukan gbr korang pun kan..haha..

ok la..cau cin cau..tata titi tutu..kejer dah datang..selamat bekerja uols..ya Allah..semoga percepatkanlah urusan pertukaran pekerjaanku ke kuantan..aamiin.. #siangterbayangmalammerindu #sayasayangsuamisaya #dudukberjauhandulu #adarezekiduduksekali

2 comments:

rhahimirhahmah said...

hamboi hamboi comey bebenorr..bab tukang ambik gambor santekkk tu penyebab la jugak tapi doh meme duo duo samo comey samo kacok gak koho berseri2 la gambar tu..

gambar kawen la etep..ambo dohla xdpt gi..dapat tgk gambar leh berangan skit.ingat yg dolu dolu..

Khairuamisah Mat Said said...

http://anismsaid.blogspot.com/2014/07/precious-moment-in-my-lifeselamat.html

klik link atas ni nak tgk gbr kawin..

thanks sue..selamat ingat zaman silam..haha