ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Tuesday, June 4, 2013

TrIp to JakArTa-BaNdUnG PaRt 3

meh nak sambung lagi..on e way blik dr kawah putih..kitorg di bawa oleh ajang ker satu tempat makan yg bernama saung andir..kitorg order ikan garumi masak pedas..sayur kangkung and tempe goreng..plus air kelapa wat ilang dahaga..order yg pelik2 pun watper..kang x makan udah membazir..


tgh amik order



nasi dia mmg best..lembut jer..padi tanam seniri
ikan garumi goring pedas..memang berapiiiiiiiiiiiiii


tempe goring ni sedap


 



dah kenyang..ajang bwk kitorg ke gudang kain pasang...mak aiiiii...murah3 siot..memang murah..tapi kalo dh bwk balik mesia harusla jadi mahal okeh..haha..cost luggage+cost flight+hotel semua kena kira tu..ngeh3..kat cni memang penuh ngan org mesia..meriah sgt uolss...satu umah tu penuh ngan kain yg cantik tertarik kau memang da bomb!



mai pilih ..mai pilih


kuar dari c2 singgah transtudio bandung antar ana and jazmeen..aku x join pun coz malas..indoor jer pun..lain kali la plak kalo smp leh la pegi..

 

snap dr luar jer..tu pun duk dlm keter jer



aku ngan mak balik bilik rehatkan diri...meh tgk keadaan bilik kitorg..memang syiokkk..nak turun beli barang pun senang..sebelah shopping mall jer..





 
malam tu arfah n ayu dpt lepak bilik kitorg..bilik aku ngan diorg berdepan jer..
 
 
 
pagi esoknya yakni last day sebelum bertolak, kitorg jalan2 ke outlet yg dekat ngan hotel..jalan kaki jer..beli cardigan kat the secret boutique..suasana dlm tu bersih..decoration kt pintu masuk pun cantik..
 

last breakfast
jalan2 outlet sebelum balik



rorompok namanya..haha



depan rumah sakit khusus gigi dan mulut

 the secret outlet


 
 
 
 
balik dr outlet..aku sajer tahan angkutan kota..padahal dekat jer ngan hotel..nak merasa naik kan..aku kasi 2000 rupiah..kira dlm 70 sen la..






sampai hotel siap2 kemas nak balik..flight kul 3.45pm..tapi kitorg singgah kartika sari dulu before tu..beli la kek..coklat wat bekal balik..




inilah pengangkutan yg membawa kami sepanjang 5 hari 4 malam di sini





antara gambar yg sempat aku snap ms on e way ke airport





signboard airport bandung

sementara tunggu check in..time ni mulala adjust beg masing2 sebab lebih muatan after timbang..
 


sambil menunggu..layan posing..:)


kat waiting room
..masing bz ngan enpon
antara yg menarik dr trip ni...................................................................... 
 

dalam van sentiasa ceria..:)

makanan yg memang pemos de amos yg leh masuk tekak aku

keranamu ku bisa belanja dong..

 
 
okey dokey..tamatla citer gue utk trip kali ni..next???????????????? nak pi umrah x der mahram lagi..huhuhu
 
 
 
aper2 pun bersyukur atas rezeki yg ader skrg..tanpa sengketa..tanpa hasad dengki..hidup aman dan hormoni...peace no war..
 
assalamualaikum...:) 


2 comments:

Amsyahril Syahril said...


Assalamualaikum Tuan/Puan.

Salam dari Kita Holidays Travel & Tour Indonesia.
Kalau Tuan/Puan nak melawat ke Indonesia, jangan risau hati sila hubungi :

KITA HOLIDAYS TRAVEL & TOUR INDONESIA
Tour operator & Travel Agency

Sebuah serikat yang punya legalitas di Indonesia, memberikan pengkhidmatan tour ground handling di beberapa daerah yang favorit untuk di lawati. Kami arrange secara profesional dan dengan penuh rasa kekeluargaan, juga dengan harga tour yang sangat berpatutan sekali seperti ke : Padang dan Bukittinggi Tour, Aceh Tour, Medan Tour, Jakarta dan Bandung Tour, Jogjakarta Tour, Bali Muslim Tour dan sewa kenderaan.

Contact person : Amsyahril
Mobile : +6285263007445
E-Mail : am_holidays@yahoo.com / kita_holidays@yahoo.com / kitaholidays@yahoo.com.


anis's said...

ok noted with thanks