ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Monday, June 3, 2013

TrIp to JakArTa-BaNdUnG PaRt 1

Assalamualaikum warahmatullahi wabarakatuh..:)
 
oh lamaya x update my story kat cni..kebanyakan citer dah basi 2 weeks and above ago..byk sgt tuntutan lain yg perlu disegerakan..so tuntutan kat cni x der la penting sgt kan..sekadar dikala lapang jer..so..arini alang2 aku rs badan amat longlai dek kerana layan movie fast furious 6 dikala midnite with arfah malam tadi..plus bos pun cuti plus kejer pun x der..so leh la aku wat2 bz kat cni..ngeh3..
 
17-21 may lepas..aku with 11 org yg lain berada di Negara Suharto..bertolak dlm kul 9.45am hari jumaat tu and smp dkt kul 12pm..kitorg dijemput oleh supir yg memang sally masukkan dlm pakej skali..supir pun ala2 ganteng gitu and best..mmg sporting wpun diam,..iwan namanya..so sesaper nak p bandung lehla contact iwan ni yer..mmg walla service dia..recommended!
 


trn flight naik bus utk smp ke terminal

beli roti boy kt airport
bus jadi bis..hahaha
 
kitorg pegi Jakarta dulu baru ke bandung..tapi kat Jakarta setengah ari jer..just singgah manga dua utk shopping2..kat manga dua ni baju2 dia up todate..so kat cni aku belila tshirt labuh dlm 3 helai..lunch kt foodcourt manga dua..makan nasi ayam penyet..ana dah bengkak bibir layan kepedasan sambal diorg..berapiiiii...tetap dihabiskan jugak..jazmeen makan sup bontot..hehe..kalo org kiter panggil sup ekor..beli beg jenama zara 2 biji..zara kau....kalo rosak pun aku x eran..janji murah and cantik..hahaha
 
 
luncheon
 
dari manga dua igatkan nak singgah hard rock café kejap tapi x jadi coz jalan jammed plus ujan..perjalanan dr Jakarta ke bandung teramatla lama okeh..smp kepala aku ni bergoyang-goyang inul..nak muntah semua ader..Jakarta sangat jammed okeh!!so kalo korg nak p Jakarta and terus ke bandung better naik flight la..kalo x..masakla korg duk dlm van..huhu..kitorg stop kat rnr utk makan malam tu..tapi soto diorg mmg rs cam nak kasi kt ayam jer..x sedap okehhh!!..dahla kuah santan.siap ader kopok melinjo dlm tu plus carikan isi ayam..air then plus rs bunga jasmine..memang pening ar nak abiskan..ishhh!!camner diorg minum ek..tekak aku mmg dasar tekak tempoyak..mmg kurang enakla masakan luar ni..hahaha..mak cam biasa muntah..sampai kat anggerik shopping hotel bandung dh kul 12 lbh..giler penat kau..pas mandi solat terus zzzzz
 
 
Jakarta yg super bz plus jammed!!
 
 

 
esoknya kitorg turun breakfast dulu sebelum memulakan perjalanan+shopping...first place aritu kitorg ke tangkuban parahu..aku dah masuk 2 kali ke cni..kira dah x eran sgt la kan..haha..tapi bab bergambar tetap cam x penah dtg gak..amik gambar tempat yg sam gak..haha..biasala tu kan..rugi kalo x snap kat best view ni..
 
Jemaah rombongan..kurang 2 org ni..semuanya 12 org..:)
 
 
 
let pictures tell the story..:)
 
ni la larva gunung berapi..nasib time kitorg dtg x tutup..coz awal bulan 1 aritu tutup..sebab nak meletup lagi katanya..
gambar ramai2
 
with sally..ketua rombongan..my fren since uitm jengka
 
kat cni ramai giler penjual..yg memang menyerabutkan minda serta pikiran serta perjalanan..nasib dah ader pengalaman before diz..so x derla stress sgt..jalan jer tanpa membeli..wat x nampak jer..kalo start membeli maka ramaila yg lain dtg kerumun..huh!!rimasss!!

kat cni sejuk..ala2 Cameron highlands..tapi kalo dah posing sambil berjalan tanpa henti..maka sejuk pun ilang..haha
pulut berinti


kalo p cni x kan lapar..tapi pada yg tekak jenis leh masuk masakan indon la

kepulan asap yg cantik

with our supir


peace from here..:)


 

gambar yg x bajek jd camni..haha

 



pas ke tangkuban parahu..kitorg singgah mayangsari hot spring..kat cni leh rendam kaki cam kat mesia jugak la..aku x join pun..almaklumlah terpakai suar yg ketat time tu..so susahla nak berendam..kang basah lenjun..x seshuai okeh..




posing mmg acara wajib

terus menuju ke kg daun utk santapan tghari..Suasana yg menarik..terpaksa queue sebelum dpt tempat makan..nasib kitorg x baik sebab kena naik tangga bagai coz dapat tmpt makan atas bukit..x perla..janji dpt makan..
 

 
pintu masuk restoran kg daun

pintu keluar


sebelum smp ke ats layan ngan pemandangan yg cantik..ader air terjun bagai
 
 




masing2 tgh sibuk pilih menu

 

biler menu dh pilih..so kena ketuk ala2 org dulu kejut org bersahur..so kitorg iwan tlg ketukkan.. 

 
 
aku cam biasa pilih nasi ayam penyet..yg lain pun majority pilih diz menu..coz memang sesuai ngan tekak..

  

blik dr kg daun..benti kt satu kedai kain pasang n telekung..kat cni aku beli la kain semayang satu and kain pasang dlm 4..pastu balik hotel rehat2..
 
 
 
keesokan harinya kitorg pegi pasar baru..smp cni terus ke tkgt fabric..kain2 sukat cantik2..aku beli kain cotton and kain lace yg member pesan..pastu beli 2 helai bj kebaya siap..sementara mak duk kat masjid kat tingkat atas sekali sambil tgu zohor..aku jalan2 pusing2 pasar baru..beli la suar kaler2 tshirt.. 
 
pas pasar baru..supir bwk pegi toko tiga..kat cni gudang jeans..aku just masuk jer amik gambar..tp x membeli pun..tetiba cam malas..plus dh penat..so mood bershopping pudar..

 

 
 

 
pas toko tiga..kitorg di bawa ke rumah mode..kat cni butik pakaian..kat cni mak jer shopping..aku x pun..malas..hahaha..aku ni kalo dah penat mmg mood pun ke laut..kat cni layan cendol and roti cicah cendol..sedap la plak..yg mana shopping tu mmg syokla la..coz smp kedai tutup diorg duk c2..kitorg watla aper yg patut dlm van smbil tgu diorg shopping..
 
 
 
sblm amik gbr ni ader sorg makcik mana ntah wat senaman free depan kitorg..elok2 depan kamera yg arfah pegang..haha


ok next entry lg cantik gambar tau..tungguuuuuuu....:)


 

1 comment:

tony transport bandung said...

Assalamualaikum Wr.Wb. Tuan / Puan

Kami menawarkan kereta yang baik dan selesa untuk sewa dengan pengalaman dan pemandu mesra dalam mengendalikan pelancong.

Jika anda mempunyai sebarang soalan, jangan teragak-agak untuk menghubungi saya melalui e-mel atau sms panggilan.
Hubungi kami Bilangan +62 858 6137 8328 ( Whats app bersedia ) atau email: tonybandung@smartfren.blackberry.com

Free & Eazy Program Tour (up to you)

Kereta + Pemandu + Parking + tol + makan pemandu ( semua dalam pakej)

Kereta Taip Daily/14 hour

Suzuki APV ( 7seat ) Rp 425,000

Toyota Avanza ( 6seat ) Rp 425,000

Toyota Innova ( 7seat ) Rp 600,000

KIA Pregio ( 10seat ) Rp 650,000

Isuzu Elf ( 11-15 tempat duduk ) Rp 750,000

Isuzu Elf Long 16 tempat duduk IDR 950,000

Mengenai untuk pengesahan tempahan kereta kita perlu maklumat penerbangan anda / nombor atau nama hotel di mana anda tinggal di Bandung. Kami percaya pelanggan kami. Apabila anda mengatakan bahawa tempahan kereta untuk tarikh tertentu disahkan, maka ia disahkan. Kita tidak memerlukan wang pendahuluan . Sila ingat bahawa Kami akan menjemput anda jika anda mengatakan bahawa tempahan kereta disahkan.

CALL / hubungi / sms / whatsapp / konsultasi percuma : +62 858 6137 8328
telefon office : +62 8888 9177 00
WhatsApp : +62 858 6137 8328
pin blackberry : 30D1 82F0
email: tonybandung@smartfren.blackberry.com