ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Wednesday, February 6, 2013

Jenjalan singaPore

Assalamualaikum semua kawan2..:)

Penat balik dr langkawi x ilang lagi..dah aku mengembara ke singapore plak..nak wat camner..dah lama plan..plus tgh ct sem..plus menghabiskan duit..hahaha..kebetulan mak pun x balik jengka lagi..so lehla aku bawak skali..kebetulan jumaat 1/2/2013 tu ct utk org2 wilayah..and sah2 la aku yg bekerja di kotaraya dapat menikmati cuti ini..yg duk area luar kl..selamat bekerja aku ucapkan except kelantan, terengganu and kedah because diorg mmg konpem2 cuti ari jumaat okeh..;p

khamis time lunch aku p tukar duit kt money changer ampang park..tukar rm400..dapatnyer dlm 161 SG dollar..ader ker patut???mmg x patut kan!terus jd miskin..huhu..


malam tu aku,mak n art naik bus transnasional kt TBS..kul 11 malam bertolak n sampai around 3 pagi kat stesen bus larkin..amik teksi terus ker tune hotel..sebab awl2 pagi buta..so harga teksi naik mendadak..20 hengget..mahal..tapi aper boleh buat..x der transport seniri kan..zassssss..dapat tdo dlm 2 jam lbh dah terkoncoh-koncoh p amik tiket bus ker USS..kami amik pakej ngan hotel..regenyer 25 hengget pegi balik..nama bus oddesey..ok la..ramai yg bwk anak kecik..seksa sungguh aku menengoknyer..yg lagi seksa time trn imigresen johor n imigresen singapore..2 kali turun..nasib la mak aku cargas bugas..so aku x derla risau sgt..cayalah mak!haha

menunggu bus ke USS

naik bus dr tune hotel kul 7.30pagi..smp uss dlm kul 10.10pagi..agak lewat..sebab lama kat imigresen..yg johor ok jer..yg imigresen singapore lama skit..byk sgt nak check..tulis form bagai..aku dah siap2 beli tiket USS thru agent and siap dapat harga murah uolls..so korang2 yg nak ker USS silala contact kak rosmanizah..jgn curiga n ragu2..memang tiket original..walaupun aku mula2 agak curiga bak kata lagu ning baizura..tapi aku nak try jugak..lagi2 hobi aku baca testimoni org..haha

dalam bus
so korang leh p link ni utk maklumat lanjut tetnag ticket ke USS.
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150373962614103.346666.663084102&type=3

kalo tetiba time korang pegi tu ader discount..so dapatla korang merasai harga yg murah..cam aku...heheehe..thanks kak..ur servis so walla..:)

 
  pemandangan dr dalam bus..selat tebrau di waktu pagi..cantik!


ok la..nanti aku sambung citer sesampainyer di USS yer..sangat sangat sangat best okeh..memang best!memang tempat releasekan tension..tempat menjerit..tapi kalo korang takut n kecut naik roller coster mmg rugi banyak la..coz kat sana setiap area ader roller coster..yuuhuuuuuuu..best best best..:))))



2 comments:

eT said...

yer la kak..yg ada anak kecik ni mmg susah nk berjalan..tambah2 kalo dia meragam naik plak public transport..mak yg tensi...

Khairuamisah Mat Said said...

tul et..kesian kat diorg pun yer..kalo yg tgh tdo tu..dah kena kejar2 lari kt imigresen..

so uss mmg sesuai utk yg memang kaki main..not honeymoon