ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Friday, August 3, 2012

terLaYan DejaVu di KinabaLu..

Sedia maklum..semalam last episode citer dejavu di kinabalu..ntah camner aku leh terlayan citer ni..aiyooo...sebelm ni aku layan ameera jer pun even maser tu tv x der lagi..now dah ader tv kat umah tu pun sebab abg aku sedekah kan.haha..so aku terjebak layan citer dejavu...biler dah layan..mulala nak layan lagi dan lagi...padahal tgk sambil sakit hati tu..hahaha

pegang dada..raser jantung..ceh
kalo tgk kat cni saper yg sesuai ek..

citer ni ending best la coz nadira tetap pegi kat bazli even sebenarnyer ammar yg dapat..maybe sebab rating kot..haha..ikut hentam aku jer kan...macam aku plak pengarah..

sepatutnya ngan ammar..tapi bazli dapat sebab dah byk berkorban okeh..eh aku ker pengarah..silap2..ignore jer..haha


arini aku rs nak kasi komen dekat pelakon2 utama dlm citer ni..




nadira :
aku mula2 suker tgk si tiz ni ..pastu dah lepas episod dia menggatai duk nak ngan ammar aku memang nyampah okeh ngan dia...eeeeeeee...raser nak kasi pelempang berdush dush kat muker dia..hover..suara yg ala2 manja x berapa nak kuar tu..pastu nangis..pastu nak semua org hadap muker dia jer..hellooooooo...ko ingat ko sorang jer ker sakit...ko ingat semua org leh layan karenah ko ker arrr!!!tapi ko bertuah la dira..coz semua caring kat ko..even ko tolak cinta bazli yg dah banyak berkorban kat ko...ko hengat ader ker lelaki sanggup nak kasi semua sebelum kawin..dapat umah full furnished..kasi ubat kalo luper..arghhh...nyampah..sory emo disitu...kakakakaka..



bazli :
watak dia memang baik..tapiiiiiiiiiiiii...part dia kasi harapan kat atira aku jd geram..kesian minah tu okeh...x pasal2 masuk spital tekanan pyer pasal...yg lain ko lulus baz..wah cam aku yg jd mak mertua dia nak pilih menantu ..haha..pastu terhover baik ngan dira..ceit..ckp mak seniri pun x layan..sanggup kawin tanpa restu ibu..dush2..berdosa okeh!





ammar:
suara best...au wuuuu...tolong nyanyi kat aku leh?hahaha...tapi terlalu hover ngan cinta..nyampasssss...poyo arr..sikit2 dahla..ni semua nak sauk..pantang nampak sama..ala padaal sebab nadira tu cun..x der kaitan ngan getaran jantung la..penipu jer tu semua...alamak!!emo lagi..kakakaka...tapi rambut aqasha mmg i loikee la...time dia wat ngan tgn kebelakang..wahhh...sungguh tergoda disitu..





zahir:
aku suker mamat ni sebab dia cool..part paling best maser dia ckp ni awak..ni saya..kiter kawin...phewwwww..kalo aku la di tempat yuzra..sure dah merah padam muker...haha..like his type..simple..cool..and straight to e point...





yuzra:
kawan paling baik di abad ini..aku x mampu la nak jadi baik cam gitu...kalo aku jd dia dh lama aku sound si nadira tu..org dah wat baik..ngader2 ckp dah sht..grrrrr...but yuzra..i loike u with zahir..haahahha...





mak bazli:
lakonan dian p ramlee ni mmg sgt sesuai jd mak..yerla kan..senang2 si nadira nak tolak anak dia sebab nak kat ammar..pastu leh plak sembah kaki sebab nak kat bazli..huh..x koser mak okeh!aku sokong cara dian..kalo aku dah tua nanti..mesti aku cam dian kot...kakakakaka...tegas okeh!!tapi kesian gak..bazli kawin tanpa pengetahuan dia..ermmmm...derhaka disitu...




so pendapat uolls camner plak...maybe aku too emo layan citer nih..sebab aku nyampah tgk org manja x bertempat n ego nih...hahahaha...dah2...jom kiter layan citer lain plak pasni...:)
selamat berpuasa..

yeayy ptg ni berbuka ngan cheq wan kt food court klcc...:)

4 comments:

hizati said...

Akak sokong je komentar ko psl watak2 tu esp psl nadirah. Mmg ppuan berpenyakit plg mengada ngada abad ini. Dari suka jd meluat dibuatnya. Sbnrnya citer dejavu dikinabalu ni tiru citer korea tp karektor ppuan skt jntungnya x memeluatkan org mcm nadira ni. Hehehe..sekian....

anis's said...

hahaha....i lap u la kak..

purplekyu^_^ said...

ehhe, tak tgk, tp jalan cite nampak menarik. :) nak exam~~~ wuwuwu *tetibe* haha

Khairuamisah Mat Said said...

jalan citer menarik tp sakit hati..
ha nak tgk yg alternative dia kawin ngan ammar leh p tgk kat http://www.tonton.com.my

erma fatima ckp supposely ammar yg menang tp becoz of rating yg menjadikan final dia dapat kat bazli..