ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Friday, December 23, 2011

LAngkawi AgAins ... SyiOkk

taraaaaaaaaaaa....x sabar nak update blog citer pasal langkawi ni..cuma x der masa jer...now i curi masa dengan mencuri masuk kat server jap...muaahahhaaha(gelak jahat)...:D

tanggal 14 dec lepas..wah ayat..cam nak start wat citer novel plak..tuiii..kira senang ayat..rabu lepas la..alang2 cuti tahunan aku masih ader lagi..so aku amik 3 ari utk berenjoy epy with my bonda ke langkawi islands..hoo yeahhhhh...aku siap2 beli tiket flight airasia dengan reger 63 hengget sorang utk pegi dan 93 hengget sorg utk balik..tapi total2 semua campur harga seat 6 hengget sorang jadi rm446 hengget...kira ok la tu kan..kira lekat 223 hengget sorg..no penat2 naik bus..naik ferry..just berada diawangan lebih kurang sejam sudah sampeyyyyyy...ngeeeeeee...:)...lgpun kenderaan lain semua aku dah try pegi langkawi sblm ni...naik ketapi pun dah try okeh time urat2 masih tegang dulu..explorace with sohabat2..dr kl sentral ke arau dgn train..pastu amik cab ke kuala perlis..naik ferry..ohh sgt penat..tp time tu hanya kesukaan kegembiraan keenjoyan jer aku tau..almaklumlah bak aku kata tadi..urat masih tegang kansss...hahahaha

aku naik flight AK9590 pd pukul 2.40pm...smp langkawi 3.40pm...smp sana pakcik usop dah tunggu...saper pakcik usop ek??pakcik usop ni kawan mak yakni bekas jiran aku..dulu dia duk sejengka ngan kitorg..but now dia dah balik kg kat kedah..umah n ladang kat jengka 6 dia kasi kat anak dia uruskan..sekian..kebetulan dia memang ader wat sewa keter and also sebagai pemandu pelancong kat langkawi ni..so saper2 nak p langkawi mai cari pakcik usop na..very the friendly...and harga pun leh runding..ngeh3..

sampai2 kami terus ke area pantai chenang coz hotel kami nak sewa tu kat sana..semalam 100..so tiga malam sendiri congakla yer..hahahaa..nama hotel tu Landcons Hotel..baru jer siap..elok2 depan The Zone and Underwater World..and sgt dekat ngan pantai juga sgt dekat nak shopping2 coz ader byk deretan kedai di sepanjang jalan ...so easy..hehehe...


ni la katil tmpt beradu aku ngan mak..bantal dia x enak okeh..span murah kot..hahaha


sempat layan citer tentang dhia kat cni selama 2 ari..:)


almari tmpt sangkut towel ker..sweater ker..aper2 jerla..

 
tmpt nguyuh dan ngiseng

keesokan harinya bermulalah xtvt meround-round langkawi islands..the one that i'm so frustrated here is my right eyes tetiba bengkak..sblm pegi tu cam raser sakit2 jer..bgn pg dan2 bengkak..cisss...maka keadaan mata aku ms kat sana memang sgt alien okeh!geram giler!huhuhu..ni tulah si aaaron kot coz sejak aku ejek mata dia ketumbit aritu dah 2 kali mata aku naik bengkak..sakit okeh!redha jerla coz redha itu ikhlas yer..hahaha


ni depan bilik hotel..jgn tgk mata yer..;p


kerusi santai..tp malam tu dah ilang..budak2 giler bilik sebelah dah curi


pintu masuk hotel
 ari khamis tu kami di bw kulu kilir oleh sopian yakni anaknyer pakcik usop..naik teksi wira..yg bestnyer maner tempat nak tgk semua dia bwk..pg tu kitorg bfast kat kedai makcik dia..aku mkn nasi ngan lauk ayam kicap..sedap..nampak plak laut..lagi sedap..hahaha..pastu terus menuju ke cable car..on the way nak ke cable car benti petronas isi minyak jap..kat sebelah petronas ader kwsn tempat kapal berlabuh..so nice..aku cam biasala..posing confirm la kan..tempat cantekk..rugi arr x der kenangan di sana...lalalallaaaa...tapi gbr2 semua berspek itam yer coz tutup mata bengkak..sekian..:)



with bonda tercinta

lalalalalalaaaaa...:)
 
 


perjalaan diteruskan ke cable car..first time aku naik cable ni tau..sblm ni dtg langkawi sure x sempat ke sini..so kali ni kasi sempat okeh!



pintu masuk

cam nak start lumba lari plak mak aku ni..haha


i'm here

2 beranak yg suker jenjalan..:)


pantang ader org lalu aku mintak tlg suh amik gbr..

nak naik cable car kena bayar 15 hengget sorang..agak mencabar urat betis dan kaki jugak la nak naik tangga smp ke atas..dah trn cable perlu menapak naik tangga dalam keadaan cuaca yg amat panas terik..tapi sanggup..alhamdulillah mak pun ader tenaga masa nak naik tangga ni..sayang mak...muahh!..org dah ramai kat atas tu..pandai diorg..wat kat atas gunung mat cincang...tinggi okeh dan sgt cantik dr atas..puas hati dr genting coz lagi lama duk dlm gondola tu..




timeni baru kul 9.00am..dah panjang beratur..

hoo yeahhh..cable car dah sampai

cam ngankawan baik dia jer mak aku ni kan..hahahaha


aku duk sebelah sabahan



menikmati panorama alam

i langsung x gayat okeh...ngeeeeeee


time ni x kan nak pakai spek itam..x menikmati panorama alam la aku nanti..hahahaa

pandgn dr atas

titisan2 embun

cuaca cam x baik di sebelah lain tu

dah sampai atasssss...:)

penat siot

mak layan feeling..angin sgt kuat time ni...sgt best!

weeeeeeee....syokkkkk...:)

nasib pakai baju lengan panjang..kalo x hitam tau tgn i..lalalala

posing2

segala peringkat umur gagah naik atas ni..dah naik..woo hooo...bestttttt

ngeh3..raser nak tdo jer

berkhemah atas ni sure best..:)

nasib mak aku pandai ambik gbr...lalalallala...syg mak..muahh!

sooo hepyyyyyyyy..hehehe

layan gbr sendiri..:)

time ni mata aku dah start berair..so pass spek itam ni kat mak...cun gak mak i kanss..haha
 

sungguh cantik view dari sini..nampak arah sana...sgt syiokk yer...:)






8 comments:

~izan~ said...

kelasss ko jahh..berpoya2 dgn ibunda sgt la bagus tu.

best la tgk gmbr2 akak.nk lg nk lg. dulu kitorang gi pun terbng,xsmpt nk mcm2 dlm flight,dh smpai haha!

mak akak cun pkai spek tu~!

anis's said...

Well..kiter kan always kelas izan...hahaha..ayat poyo..sabar la..akak curi ms gak nk siapkn ni..tgkla weekend ni kalo smpt yer..

Dlm flight sejam dlm keadaan terang surela izan x smpt wat aper2..kakaka..

Sj suh mak pakai..sesuai la plak..haha

enchik danial said...

salam.. sape pakcik usop ni yer?? bole x tau num die? nak g langkawi gak in sha Allah.. asap ye reply.. tq...

Pak Lebai said...

Boleh tak dapatkan no tel pakcik usop..mungkin boleh jadi pemandu pelancong sy nanti.. sms ke 0133408547

Anonymous said...

blh bagi no tel pakcik usop? email rzoo4az@yahoo.com

Rahah Lafizah said...

akak...nk number pakcik tu jugaskkk..tq...email kan kt rahah711@gmail.com...

Fazli Hamzah Badaruddin said...

Bleh bg no pakcik usop x? Sms sy 0172059994..tq

Fazli Hamzah Badaruddin said...

Bleh bg no pakcik usop x? Sms sy 0172059994..tq