ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Monday, November 24, 2008

AdvenTure Trip..SG CHILING,KUALA KUBU BARU

Last saturday,i'm so enjoy coz went to sg chiling with my friends (k shanaz,hajar,k Lin,mario,Man,abg badrul n Mr.Yen(our guide))..walaupun dah lama aku x join xtvt camni tp energy aku masih kuat utk melakukannya..alhamdulillah coz x pancit..kuang4...


Breakfast time

We went with 2 cars and breakfast at pekan kuala kubu baru..tp sebelum smp ke tempat yg ingin dituju kitorg singgah jap kat empangan selangor..smbil2 melihat keindahan panorama yg begitu cantik,kami x melepaskan peluang utk berposing ler..aper lagi...kihkihkih...


Hajar..kak Lin..Anis..k Shanaz..

Dalam kul 10.30am kitorg smp kt sg chiling..yeah!semangat berkobar2 time ni..mulakan langkah dengan bismillah bg yg beragama islam la kan..bg yg bangsa lain aderla bacaan2 diorg kot..hehe..sebelum memulakan perjalanan kitorg kena tulis nama dulu kat buku rekod..manerla tau kot2 tersesat..ader gak detail pasal diri..kui3...




sebenarnyer kitorg pyer trip ni x derla more tu daki2 jer..sepanjang perjalanan Mr. Yen akan menerangkan pasal hidupan2 di hutan..maser ni cam pengakap maser sekolah dulu jer raser..ader cikgu kasi penerangan but i like it coz masuk2 hutan ni memang hobby aku gak sebenarnyer cuma abis jer sekolah x berpeluang..


semua cerun,lurah kitorg redah..ader 5 anak sungai kitorg kena redah sebelum smp ke puncak paling tinggi..penat memangla penat tp bestttt...smp jer k lin n hajar x nyempat2 nak mandi..diorg terus bermandi manda ngan selokss sekali..haha..aku ngan k shanaz melantak dulu sebelum mandi..almaklumla perut dah lapar..lagi2 dah byk tenaga dikeluarkan..tp kitorg x leh lama kat puncak tu coz hujan tetiba turun ngan lebat skali..







kitorg beransur pulang menuruni cerun2 bukit, meredah arus deras dlm hujan yg lebat..ader yg tersungkur menyembah batu batan,terpeleok kaki tp geng2 aku ni bersemangat waja semuanya..hujan ke aper ke tetap maintain...cayalah!!

sampai di kaki bukit kitorg berehat sebentar bersama kit kat..masing2 duduk di atas batu menghilangkan penat..maser ni kitorg makan semua bekalan mknan yg di bawa..agak2 dah hilang penat kitorg bergerak ke kereta masing2..pastu kitorg x terus balik umah masing2 tp ke ulu tamu di mana terletaknya kolam air panas kat c2..kepanasan air kat c2 41 darjah celcius utk first kolam..pastu biler success utk first kolam kitorg try plak kolam yg lagi panas..tp x derla smp berendam, cuma mandi guna gayung jerla,tu pun siram laju2..panas giler siuttttt...




lepas tukar baju yg dah sedia maklum basah tu kitorg pun mencari kedai makan..kira2 lunch+dinner la time 2..masakan kat c2 bapokla pedasnyer tp semua cam berjaya jer abiskan makanan masing2..biasala masing2 menyahut seruan kerajaan 'jangan membazir'..hehe..biler dah kenyang semua suker hati dah x pk lain..dlm otak nak tdo jer..biasala dah penat kan..


Dalam pukul 7.15pm aku dah smp umah..pas jer semayang isyak terus tdo x ingat dunia fana dah..haha...sedar2 subuh..erm..best..memang best..dengar citer man nak wat plak pasni tp kat lain plak..x per aku akan join lagi pasni coz otot2 ku menjadi segar kalo join xtvt camni..yer ker..kire2 yer jerla..hahaha...pissssssssssss...

4 comments:

Yatt said...

cayalah anissss....stamina power lg rpnye...k la tu..yg penting..enjoyyyyyyy

anis's said...

tenkiyuk2...hehe..mestilah power..lum pancit lagi tau...

Xianaz said...

klu pancit..pam basikal aderr..

anis's said...

hahahaha...maner leh tahan kak kalo pam basikal..sure x masuk..haha..