ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Thursday, September 18, 2014

BeraYa plus Honeymoon ke CameRon HighLands withy hubby and mommy

Assalamualaikum uols..

sejak aku tau kak lin ex-opismate aku suker baca blog aku..plus eilah ex-classmate aku pun suker baca citer2 aku..semakin rajin la aku nak update..plus kejer pun walaupun banyak..aku malas nak layan sgt..incase urgent..tapi tetap berhemah okeh...semua siap on time..coz i don't like people calling me once i reach at home..huh!memang x koser nak layan!

citer ni masa raya puasa aritu...tetiba rs nak jalan cameron...walaupun aku kena kejer ari jumaat tu..tapi cam biasala..dan2 sakit kan..haha..tapi tetap masuk opis sekejap..amann siap ikut aku p opis lagi time tu..siap breakfast sekali kat keda mamak favourite aku..ms aku wat kejer dia tunggu sambil baca paper kt bwh..loving kan suami ahkak..haha..aku suh duk umah ngan mak x mo..ngengade nak ikut jgk..huhu..siap ikut aku p klinik maik mc bagai..adoiyaii rajin sungguh laki aku ni la...thanks so much yer abg..i x paksa u pun k..u yg nak teman kan..;p (dalam hati bestnyerr dpt suami camni...hahahhaa)..

pas setel kejer dlm kul 11 br kuar opis..smp umah dlm kul 12 coz pegi bayar keter dulu sebelum tu..smp umah terus siap2 and then gerak..kitorg benti kt rnr tapah makan tghari kt c2..kalini aku ngan amann x leh nak tukar drive sebab bwk keter manual..nasibla abg yer...x dapek nak nolong..

kitorg lalu tapah..sebab takut lewat kalo ikut simpang pulai..lagipun amann yg drive..so aku x derla risau sgt lalu tapah..ms aku pegi ngan mak dulu aku ikut simpang pulai..elok kul 5 lbh smp cameron..setiap kali lalu selekoh amann bunyi hon..yerla kan takut keter yg turun x pasan kitorg..

kitorg stop kejap kat lata iskandar..first time aku dtg cni..sebelum ni kalo pegi cameron mmg x benti coz susah cari parking..lepak kejap kat cni smbil hirup udara segar..





air terjun dia cantik..ramai jgk yang mandi..kitorg layan posing jerla..laki bini kuat posing kater ko..hahaha







mak duk kat kerusi ni jer...dia malas nak jalan2..

mak bergambor ngan menantu suker posing..;p

sanggup gagahkan diri naik sini..:)


kat cni pun ader jugak kedai2 tepi jalan..ader yg jual akar kayu..ukiran2..
kitorg jalan tgk jer..beli tidak sama sekali..ngeh3





sebelum sampai ke tanah rata..kitorg benti keter kat tepi jalan..sebab nampak pemndangan berkabus cantik dr atas..org lalu lalang tgk jer masa tu..haha..dua2 sengal kan..mak x join..dia duk dlm keter jer...malas nak layan anak menantu senget camtu..kakakakkaa


tak sangka aku diperjodohkan dengan lelaki sebegini..wpun pangai aku a dia b..tp lama2 masing2 try ikut kepala pasangan..

beria aku cr angle...layankan si suami..


sampai kat cameron valley dh pukul 6 lebih..sempatla minum teh kat situ sebelum meneruskan perjalanan ke atrium apartment yg kami sewa kat tanah rata..






syoknyer kalo setiap petang leh minum2 kat cni..sejuk pemandangan..sejuk badan..:)

muker dah penat dh ni

sampai kat atrium terus mandi solat semua...pastu kuar makan..harga ikan kat sana mahal okeh..sekor ikan siakap rm50..kalo kt tmpt kiter rm30 jer kalo besar tu...ermmm...tapi sayur murahla..pas makan jalan2 kat pasar malam..tp time tu pasar malam dah nak tutup..

makan sampai kenyang:)
dinner dlm suasana sejuk...best tau :)...nanti kiter p lagi ek abg..
bondaku sayang..love u mak!muahh
  
tamat sudah utk part 1..nanti i story lagi ek..i akan tunjuk keluasan umah yg kitorg stay tu besar mana..kawasan dia camner...hari ke 2 p maner..banyak lagi tau gbr2 x sedar diri kitorg..hahahha....tunggu ek... kikiki


tata..assalamualaikum..nak wat kejer plak :)


2 comments:

mamawana said...

Assalam

Percutian yg indah....

Khairuamisah Mat Said said...

wsalam mamawana..

thanks sudi baca...very appreciate :)