ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Friday, February 13, 2009

sesat..sesat..sesat..

Semalam pas kejer aku,Azmil n Mario berhasratla nak melawat si Kumanan yg baru pas excident. Tapi aku kena hantar kak fadilah balik umah dulu coz mgu ni turn keter aku.Kitorg watla baik punya plan kononnyer Mario tumpang Azmil n aku drive sendiri ke Klang pastu tgu la kat tol maner2 nanti. Mula2 aku budget k shanaz dah balik umah time aku antar k fadilah tu nanti coz dia cuti smlm tp tiba2 dia send sms ckp dia balik malam..alamakkk...matila aku nak p sorg2..cam tau jalan..dahla jenis bengap bab2 menghafal jalan ni melainkan redah jer..camner ekk..

Tapi biler aku wat muker cam x nak p jer si Azmil dah wat muker selenger dia..haha..ala kena p jgk la ni..dlm hati aku..smp shah alam aku tau lagi tp kalo ke klang tu sengal skit la..tapi biasala..anis kan..slumberrrr...henset aku time tu dah nyawa2 ikan dek kerana bateri dh abis..tp memang henset tu nyawa2 ikan dr dulu lagi..tgu maser jer nak dikebumikan...hehehehe..
On e way nak smp s.alam si Azmil col tya kat maner..aku ckp on e way ke s.alam..pastu si Mario tya jmp kat tol maner..aku ckp la klang..coz aku budget masuk jer klang akan jmp tol tu jer..ingat2 luperla..pastu mario tya tol bukit raja ker..aku pun dgn confidentnyer ckp a'ar..hahaha..padahal aku hentam jer..

tiba2 aku smp kat satu tol tu..tapi bukan tulis tol bukit raja tapi tol Rasah..aduss..camner ni..ayyookkk..ala..salah tol ker..tapi hati aku kuat ckp jalan jerla..depan2 tu nanti jmp la tol bukt raja..pastu tiba2 aku dah nampak arah2 nak masuk pusat bandar klang..aduss..camner ni..so aku dgn confidentnyer skali lagi berentila kat shell yg ader kt bdr tu..ingatkan 2 jerla satu2nyer shell kat c2..hehe..henset ok skit aku sms diorg ckp aku kt shell..pastu tiba2 monitor henset aku kelam bab malam..memang malam pun time tu..kihkihkih..alamakkkkkkk...camner ni nak contact diorg..adussssss..byk tul adusss aku mlm td..
tp nasib baik kat tepi shell tu ader public phone..aperlagi terus cr2 duit syiling dlm beg..arghh nasib baik byk..hehe..biasala penabung berjaya..aku pun col la si Mario coz no fon dia yg DIGI 2 jer aku ingat coz selalu col time kejer kan..nasib gak ingat..pastu aku ckp la aku kat shell..diorg pun kat shell..duk tya pya tya alih2 x jmp gak..pastu diorg meneruskan perjalanan..alih2 diorg ckp diorg kat mobil..

aku pun watla U turn balik..sesat x yah ckpla..dah nak smp pelabuhan klang dibuatnyer..U turn plak..masuk ntah aper2 jalan...ishhhhhh3..naperla aku ni blurr tul bab nak ingat jalan..salah acuan ker aper..menda lain aku ingat..memang terer la bab mengingat ni...tp bab nak ingat jalan..aduyaiiiii...pastu tiba2 aku smp kat jalan depan Carrefour..area Kapar dah ni..giler aper..pas aku nampak shell aku pun masuk c2..pastu aku pun tyala direction kat org yg jaga c2..alih2 mat bangla..aduss..x tau aper2..eee..sakinyer hati..fon dah kong..pastu aku pun dgn slumber p tya kat org yg tgh buh minyak..camner nak p Mobil yg Mario ngan Azmil tunggu aku tu..dlm maser yg sama aku tunjuk alamat umah Man kat dia..pastu leh plak dia ckp alamat Man x lengkap..aduss..camner ni..aku lagila x tau..pastu dia suh aku col diorg n biar dia ckp..alaaaaaa..camner ni..fon aku bateri abis..kena berlakon ni..x kan senang2 dia nak col guna henset dia kan..hehe..pastu aku pun pura2 la amik tepon kat keter n on e way n smp kat dia aku ckp x perla..sy redah jer..fon abis bateri..aiseyyyy..ayat kesian..haha..pastu mamat tu ckp aper no fon member..haha..ader can ni..sah dia nak tlg..aku pun tanpa berlengah lagi terus kasi no fon si Mario..tiba2 aku dgr sg. udang..pas dia kasi direction aku pun ikutla..

tapi entah aper sengetnyer palotak aku ni..skali lagi sesat...uwawawa...kali ni dah tekad nak balik jer..dgn semangatnyer aku cari public phone coz nak ckp aku dah nak balik..x tahan..penat..asyik sesat jer...public tu tul2 depan kamdar..pas ckp kat diorg, diorg ckp tgu jer c2,diorg smp..aku pun dgn x der moodnyer dukla menunggu dlm keter..dah nak terlelap la jgk..pastu tiba keter aku bergoyang..cehhh...ketiga2 mamat MISD yg perkasa dah smp rupernya..haha..ngan si Man yg sakit pun ader...haahhaa..lawak giler..pastu puas plak la diorg duk memapah man masuk keter aku..haha..kelakar..tgk gaya Man kesian la jgk..byk2 luka2..kaki kanan bengkak..aper x nyer dada dia kena divider..Girlfriend dia lagi kesian..siap patah tulang rusuk yg bawah leher tu..ish2..sehati sejiwa tul..excident pun sama2...hehe..loving couple la katakan..kalo Man cari lain lagi aku x taula..tp biasala...lelaki kan..x leh nak ckp jgk..hehe..dah lari tajuk ni..bahaya2..

pastu kitorg p makan kat area umah Man gak..pas mkn singgah antar man balik jap n kami pun pulangla ke kediaman masing2...aduhai..adusssssss...penatttttttttttt sangatttttt....tobat aku x nak dah p sorg2 ke Klang...eeeeee dahla jammed teruk..x sukerrrrrr..
aku smp umah kul 12.15am..tp 15 minit pas 2 k shanaz plak balik...tapi yg mampu aku katakan..aku kesesatan 4 jam...hampehhhhh...kalo balik jengka pun x smp 3 jam...ish3...

6 comments:

arfahadnan said...

sedapnyer buah langsat yer...

anis's said...

sedap sgt...cam nak mampussss...x nak dah camni....uwawawawa...

darium said...

Anis lain kali kasi bukak Google Earth, siap siap download map area Kelang, baru pergi...hehehe

anis's said...

yerla2..lain kali x mo dah p klang drive sendiri...eee..serik2...

Xianaz said...

lain kali pergi kelang naik bot...bru x sesat...hihihi

anis's said...

x jmp tempat mendarat plak nanti..haha..