ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Friday, February 28, 2014

CeriTera aku dalam tahun 2013

5 comments
Assalamualaikum uols..

Dah lama x update blog..kalo update just iklan jer..last updated bulan September thn 2013..pastu aku beezii se beezii beeziinyer…nak semput..wat thesis cam nak mati..tp Alhamdulillah..berkat kesungguhan..kesabaran..keberiaan aku nak abiskan study..now wpun lum officially graduated lg but I’m successfully finished my MBA..hoyeayyy..#sambil angkatangkatkening

Thn 2013 byk betul yg berlaku and tanpa disangka..betul la pepatah kita hanya merancang tapi ALLAH SWT tahu segala-galanya..dia yg menjadi penentu kehidupan kiter samada baik atau buruk samada berjaya atau tidak..tp seriously aku jugak banyak benda yang x disangka berlaku pada diri aku thn lepas..tak pernah terpk pun yer..

Thn 2013 aku berjaya jalan2 ke 4 buah negara..singapore..vietnam..indonesia and thailand..semua Negara asean..x per..lepas ni leh kumpul duit and kerja rajin2 lagi..in shaa ALLAH byk lagi negara lain leh terjah lagi pasni..aamiin..leh ajak suami plak..ngeh3…semua Negara kecuali Thailand jer aku x bwk mak aku sama..yg lain bonda always disisi..Langkawi 2 kali aku p thn lepas..kuat jalan kanssss…
 
Langkawi Jan 2013 (abis jer exam mesti nak pegi jalan2..barula lega and ilang stress..:))





Singapore Feb 2013 (syiokkk woo p USS..puas main roller coaster :))




 Vietnam March 2013 (puas minum air kelapa..haha)

 
 
 
Jakarta-Bandung May 2013  (shopping la..aper lagi..:))

 













Langkawi Jun 2013 (abis exam jugak..destinasi pilihan..my favorite place..:))




Bangkok Nov 2013 (Annual Dinner office merangkap company trip..:))





Saper sangka tiba2 aku kenal ngan lelaki yg dah selamat dah jadi tunang aku skrg..dr aku single mingle dah dekat 3 thn..tetiba muncul lelaki ni yg memang aku menyampah..meluat..benci giler ar wa cakap lu..memang kesopanan dan kesusilaan x wujud langsung sejak dia nak kenal ngan aku..tapi berkat kesabaran dia and maybe dia memang ditakdirkan untuk aku (In Shaa ALLAH..x lama lagi aku menjadi tulang rusuk kirinya..aamiin..#jiwanglapulak..haha)..aku boleh terima dia..istikharah penting sgt uols..untuk ketenangan..supaya hati kita bersedia luar dan dalam..aku buat..wpun x dapat petunjuk betul2..tapi hati aku tenang..kitorg x declare pun..tau2 dah rapat..almaklumlah dr benci menjadi sayang..au wuuuu..anis dah cair okeh..kakakaka..giler kau..anis yg selalu nak menang dah pandai slow tone skrg..sikit la..hahaha..doakan yang terbaik utk kitorg yer semua..aamiin..


Engagement Day 11.12.13 (My fiance la nak sangat date ni..cantik katanya..:))







gambar en tunang yg full aku sorok dulu okeh..kasi tunjuk tangan jer dulu....nanti x surprise pulak..ngeh3..:))
 
Thn 2013 ramai kawan2 sekeliling aku dapat first baby..syiokk kan..rezeki dari ALLAH..ader yg kawin 2 3 thn br dapat baby..alhamdulillah..aku pun tumpang happy ngan diorg..:)

Semoga thn 2014 memberi seribu keberkatan dan kerahmatan untuk aku dan anda2 semua..kena ingat..walau sesusah mana kita..ALLAH pasti dtg membantu..Dia yg maha kuasa..

Semoga kita diberi kesihatan yang baik..panjang umur..murah rezeki..dan dapat melaksankan tugas kita dengan sebaik-baiknya..aamiin..#sayasayangmaksaya


Tuesday, February 11, 2014

TaZ BeAuty diHaTi..wajAh yAng MuLus okeH

0 comments

NeW ProDuk YaNg Boleh MEnaikkan Seri Plus Plus Plus

 Hi uols..sf beauty always dihati…kemana pegi..pasti berseri…phewww..

Yang dh try tu..majority of all the comments memang kebabom kan kan kan…thanks a lot uols..because of uols..diz product sgt sgt sgt pamos de amos..rugi kalo lum try..:)

Now..kalo nak plus plus plus berseri lagi..uols can plus sf Beauty with Taz Beauty serum plak..nama kalo dah ader beauty tu..in shaa Allah akan jadi beauty okeh..selawat banyak2 sebelum pakai..hasilnya pasti rasa nak beli lagi…ngeh3…serius x tipu..
 
Aper beza sf beauty ngan taz beauty?

Beza dia sf beauty ader 3 items..taz 1 item only..but kecantikan selepas memakainya adalah sama..

Macam iols..pakai ikut mood..raser nak pakai sf..i pakai sf..tetiba raser nak pakai taz..i pakai taz..no different uols..hasilnya sama jer cantik..sama jer cun..sama jer ensem(bagi lelaki la kanss…I dah kasi try kat buah hati kekdahnya..hasilnya walla uols..pipi lagi naik dr i okeh..hohoho..x yah senyum banyak2 pun takper..ahkak dah terpikat okeh..ngeh3)

 





Harga dia sama jer ngan sf beauty..

SM RM100 include postage

SS RM105 include postage

 

Uols boleh bank in ke:

MBB 156141337840 Khairuamisah Binti Mat Said

CIMB 123300073763524 Khairuamisah Binti Mat Said

 

After bank in, uols can sms or whatsapp or viber or kakao talk or wechat (almaklumlah iols memang layan semua apps yang canggih manggih ni okeh..mengikut era digital kekdahnya kan..:)) ke no 012-9579692..kalo nak tanya aper2 terus jer contact yer..jangan segan silu..i peramah orangnyer..hehe just call me anis..:)

Kat bawah ni ader la review sikit pasal taz beauty..

 

Apa itu SERUM?


Serum adalah satu rumasan khas yang berkeupayaan untuk membawa nutrien menembusi lapisan kulit dalam dengan penyerapan pantas. Ianya tidak berminyak serta mempunyai formula intensif yang bermolukel kecil dengan kepekatan bahan-bahan aktif yang sangat tinggi. Kemampuan serum untuk masuk lebih jauh ke dalam lapisan kulit dapat memberi tindakbalas yang sempurna terhadap kulit. 

 
Komposisi Taz Beauty Premium Seaweed Serum:-

Produk ini mengandungi bahan utama iaitu 'extract' daripada rumpai laut (seaweed). Rumpai laut ini bukan lah dari rumpai laut biasa, ianya adalah rumpai laut yang telah dibuat kajian oleh saintis untuk mendapatkan keistimewaannya. 
 
Spesis rumpai laut ini adalah:

Kappaphycus Alvarezii - ianya memiliki tahap daya hidup yang tinggi di kawasan lautan perairan Sabah, Indonesia dan Filipina. Di Malaysia, Kappaphycus Alvarezii ini banyak diakuakulturkan di daerah Semporna.

Keistimewaan Taz Beauty Premium Seaweed Serum:-


Setelah membuat kajian gabungan kosmetik dan farmaseutikal (cosmeceuticals), produk Taz Beauty Premium Seaweed Serum mampu:-

  1. Mencerahkan Kulit - bertindak sebagai agen pencerahan kulit secara semulajadi.
  2. Melindungi sinaran UV berbahaya
  3. Antipenuaan
  4. Antioksidan
  5. Menghalang pengeluaran Melanin
  6. Mengurangkan kedutan, pigmentasi, & parut
  7. Memperbaiki tona kulit tidak sekata
  8. Mengurangkan bintik-bintik hitam,
  9. Memulihara sel-sel kulit rosak @ mati
  10. Mengurangkan Jerawat dan Jeragat.
  11. Kaya dengan garam mineral seperti natrium, kalium, magnesium, kalsium dan zink yang meningkatkan penghidratan dan merangsang metabolisma'.
  12. Mengandungi vitamin semulajadi di dalam rumpai laut.
  13. Mengembalikan keremajaan dan kulit kelihatan lebih anjal
  14. Membantu memperbaiki masalah-masalah kulit serta memulihara kulit secara am.

 

 So..uols boleh la mana satu pilihan hati..dua2 muker berseri..i pakai dua2 tau..ikut mood..ngeh3..

 
So jangan tunggu lama-lama sangat sangat sangat nak fikir tu yer..belum cuba belum tau..in shaa Allah..ahkak ni bukan jenis mudah percaya kalo x der bukti di depan mata..bagi yang beragam islam..kalo nak apply kat muka baca bismillah n selawat..in shaa Allah…J