ThANkS foR VieWing mY bLoG..(^_^)..fEeL fReE to rEaD hErE..:)

Thursday, June 27, 2013

Mood bErcuTi keMbali..hoYeayy

0 comments
Assalamualaikum uols..

Today i'm half day working...super best!!
nak p holidayyyyyyyy...buang segala gundah gulana..segala tekanan perasaan..ho yeayyy

diz weekend only i'm super free..next weekend dh start first class for short sem..must take it coz nak grad on time kan..aamiin....

to all my close fren..i will update where i am going tomorrow morning...just wait okeh..yeehaaaa...

pegi tempat yg selalu pegi jer pun..hahaha..nak wat camer..i'm really feeling good once i'm there...phewwwwwwww...enjoyyyyyyyyyy


x sabar nak berenang walaupun sedor diri mmg x pandai pun..hahahha..aper ader hal..janji leh raser kaki dlm air...weeeeeeeee

Wednesday, June 19, 2013

wordless wednesday

0 comments
Assalamualaikum..:)

selama ni aku duk baca entry org jer pasal wordless wednesday..kadang2 aku terpk..maner diorg dpt ayat ni ek..why wordless only for wednesday..why not in other day..????

so today is wednesday..and today is my mereng day like yesterday..huhuhu
raser otak nak tercabut plus wayar2 byk berselirat cam server yg x siap lagi..adoiii...
diz week so menyerabutkan otak okeh...raser nak wat aksi ala2 perenang berirama jer lama2 kt tmpt air terjun..boley???

take home exam dah selamat antar semalam...fuhhh legaaaaa...malam tu tdo kul 3 pg..sampai semalam kepala berputar cam restoran berputar kat kl tower..nasib ader ana tolong picit ms kat surau..thanks ana..syg ana..muahh!!

now ader 2 lg job penting yg kena hadap diz week.
first asgnmnt itpm..and 2nd is final exam for itpm..serius rs serabutttt....tulunnnnnn...nak bercutiiii..nak udara segar..nak angin2 pantai...nakkkkkkkkk...

nasib kejer kt opis x banyak..
nasib diz week x byk handle kes org...wahhh...dah cam lawyer syariah lagaknya kan..hahaha...aper leh wat..pendapat aku ramai yg guna setakat ni..kikiki..ikhlas okeh..

nak makan kfc jap lg..walhal x der la teringin sgt..tapiiiiiiiii..sajerr nak lunch jejauhhhhhh,...huhuhu..
now..i want a good friend to be my ever friend..full stoppp!!
tak guna time susah jer ko anggap aku kawan..biler ko dah stabil..hilang aku di mata kau..tambah taik lagi ader kannn!!huhhhh!!!

astaghfirullahazimmmmm...sabar anis..ramai lagi yg syg ko kat luar..hopefully...

jazakallah..moga hidup lagi berkat..aamiin..

Friday, June 7, 2013

final Exam sem 3

0 comments

 

esok exam..tapi masih blur2 ..camnor ni..adessss
bajek nak bangun tgh malam study..kesudahannya tdo smp ke pagi..aperla nasib..
tersedar sejam and nasibla sempat ingat sesikit..mintak2 ingat smp esok...aamiin..

rasanya dah abis cover utk subjek SM esok..tapiiiiiiiii...tetiba x confident..tapiiiiiiii cam biasala dlm x confident tu aku tetap kena confident..hahaha

mintak2 Allah permudahkan segalanya untuk aku esok..aamiin..

x sabar nak abis study..nak kawin..oh????????

nescafe telah dibancuh ni..peneman di ptg hari..nak balik ujan guruh masih x berhenti..payung plak dah 80 kali ckp nak beli tapi x beli2 jugak..choiii jer kan..ermmmmm

semoga aku dpt menjawab semua soalan esok..dan soalan2 utk exam2 seterusnya...in shaa Allah..:)

mata ni asyik nak pejam jer..adoiiiiiii...pas exam sok tdo la puas2 okeh mata..huhu

u can do it anis!!!


 
 

Wednesday, June 5, 2013

fast furious 6 + karok

0 comments
malam ahad lepas..pas makan nasi kt umah..tetiba rs cam free..haha..so kebetulan arfah ader kt umah..terus ajak dia kuar tgk wayang..dia pun on maka terus la on..
 
smp kt kaunter tgk bikers kental or fast furious ader x..bikers kental x der..so fast furious kul 11.10pm br start..pas beli tiket ada masaa sejam lagi nak tgu..so dr lepak kosong..kitorg pegi ngasah suara..sejam pun jadila...
 
citer fast furious 6 ni mmg kebabom okeh..starting dh aksi lumba kereta..memang perasaan cemas x abis2 time tgk..mmg puas hati..so korg yg x tgk lg better tgk okeh!5 star movie wa cakap lu..x kan rugi punyer..thumbs up! 
 


 meh layan gambar time karok..sejam pun jadila lepaskan suara yg x berapa nak sampai pitching tu yer..hahaha
 
 
art tgh feeling


background bilik karok ni memang cantik..ceria sgt..tu leh ilang stress tu..:)
org nyanyi aku snap gambar..


 malam tu aku pakai tshirt n suar track jer..senang..x yah nak melawa bagai..

 
lagu duet ct n hafiz muara hati..

 

 
 
 

swimming plus makan2

2 comments
khamis lepas aku ngan art telah merajinkan diri ke hotel crown regency klcc..kebetulan izan dtg cni..sambil leh jmp..borak2..gosip2 gitu..
 
pas maghrib kitorg turun ke tgkt 3..kat cni ader swimming pool..kebetulan asgnmnt aku yg mmg sakit kepala nak disipakan tu dapat disiapkan sebelum blik kejer..so raser mmg happy tahap cipan la time tu..tu terus rs nak berendam jer..
 
arfah yer2 jer nak mandi..alih2 x mau..ceh..poyo jer ngan baju keparat dia..izan plak x leh trn kolam sebab takut air bertukar warna..so aku ngan anak2 izan jerla mandi..sambil wat video hi keekerrrssssss..tapi aku x duk lama pun..sebab dah ketar..sejuk weyyy..hahahaha
 
 
 
pas mandi..tukar baju bagai..izan ajak aku ngan arfah join diorg dinner..kitorg ngikut ajer kater ko..so mlm tu kitorg dinner kt kg baru..kedai 3000 tomyam nama dia..
 
pyus ngan izan order makanan memang tahap perut besar semua..memang puas hati la makan..thank you uols...
 
 
nyum3...menyelerakan
 
 
 kesian arissa..bukan main nak minum ice lemon tea..tp udah ke langit mimpinya..


  
jemput makan semua..memang best makanan kat cni..so lehla dtg lagi..:)
keras rebus aku x usik pun..almaklumlah alergic

 
balik dr makan..singgah bilik hotel izan dulu amik barang coz ms pegi makan x bwk turun pun..so duduk dlm 10 minit kitorg balik umah masing2..art antar aku kt umah n dia terus blik kepong..wpun esok tu masih kejer tapi x perla..bukan senang nak jmp kwn2 yg masing2 duk jauh kan..so bila ader peluang memang laju jerla la without plan..

adios..:)

Tuesday, June 4, 2013

TrIp to JakArTa-BaNdUnG PaRt 3

2 comments
meh nak sambung lagi..on e way blik dr kawah putih..kitorg di bawa oleh ajang ker satu tempat makan yg bernama saung andir..kitorg order ikan garumi masak pedas..sayur kangkung and tempe goreng..plus air kelapa wat ilang dahaga..order yg pelik2 pun watper..kang x makan udah membazir..


tgh amik order



nasi dia mmg best..lembut jer..padi tanam seniri
ikan garumi goring pedas..memang berapiiiiiiiiiiiiii


tempe goring ni sedap


 



dah kenyang..ajang bwk kitorg ke gudang kain pasang...mak aiiiii...murah3 siot..memang murah..tapi kalo dh bwk balik mesia harusla jadi mahal okeh..haha..cost luggage+cost flight+hotel semua kena kira tu..ngeh3..kat cni memang penuh ngan org mesia..meriah sgt uolss...satu umah tu penuh ngan kain yg cantik tertarik kau memang da bomb!



mai pilih ..mai pilih


kuar dari c2 singgah transtudio bandung antar ana and jazmeen..aku x join pun coz malas..indoor jer pun..lain kali la plak kalo smp leh la pegi..

 

snap dr luar jer..tu pun duk dlm keter jer



aku ngan mak balik bilik rehatkan diri...meh tgk keadaan bilik kitorg..memang syiokkk..nak turun beli barang pun senang..sebelah shopping mall jer..





 
malam tu arfah n ayu dpt lepak bilik kitorg..bilik aku ngan diorg berdepan jer..
 
 
 
pagi esoknya yakni last day sebelum bertolak, kitorg jalan2 ke outlet yg dekat ngan hotel..jalan kaki jer..beli cardigan kat the secret boutique..suasana dlm tu bersih..decoration kt pintu masuk pun cantik..
 

last breakfast
jalan2 outlet sebelum balik



rorompok namanya..haha



depan rumah sakit khusus gigi dan mulut

 the secret outlet


 
 
 
 
balik dr outlet..aku sajer tahan angkutan kota..padahal dekat jer ngan hotel..nak merasa naik kan..aku kasi 2000 rupiah..kira dlm 70 sen la..






sampai hotel siap2 kemas nak balik..flight kul 3.45pm..tapi kitorg singgah kartika sari dulu before tu..beli la kek..coklat wat bekal balik..




inilah pengangkutan yg membawa kami sepanjang 5 hari 4 malam di sini





antara gambar yg sempat aku snap ms on e way ke airport





signboard airport bandung

sementara tunggu check in..time ni mulala adjust beg masing2 sebab lebih muatan after timbang..
 


sambil menunggu..layan posing..:)


kat waiting room
..masing bz ngan enpon
antara yg menarik dr trip ni...................................................................... 
 

dalam van sentiasa ceria..:)

makanan yg memang pemos de amos yg leh masuk tekak aku

keranamu ku bisa belanja dong..

 
 
okey dokey..tamatla citer gue utk trip kali ni..next???????????????? nak pi umrah x der mahram lagi..huhuhu
 
 
 
aper2 pun bersyukur atas rezeki yg ader skrg..tanpa sengketa..tanpa hasad dengki..hidup aman dan hormoni...peace no war..
 
assalamualaikum...:)